У Хмельницької області невідомі напали на співробітника обласної газети

29 березня 2012, 10:12
Власник сторінки
Адвокат, политолог
0
801
У Хмельницької області невідомі напали на співробітника обласної газети

У Хмельницької області невідомі напали на співробітника обласної газети

У Хмельницької області невідомі напали на співробітників обласної газети.

Сьогодні, 29.03.2012 р., вранці, як адвокат, я склав заяву у Ярмолинецький райвідділ міліції в Хмельницькій обл., щодо нападу  28.03.2012 р., восьмерих невідомих молодиків  на співробітників та розповсюджувачів нашої Хмельницької  обласної газети «Розвиток. Поділля +» у селі Васильківці Ярмолинецького р-ну, Хмельницької обл.

Нападаючі намагалися зашкодити нам у розповсюдженні газети у цьому селі та теренах Ярмолинецького району.

Однак нападники не відали, що наш співробітник – Фед-к Олександр Іванович, є пенсіонером МВС України та зможе надати відповідний опір.

На дивний збіг обставин, напад був здійснений через кілька днів після того, як Олександр Іванович під час розповсюдження газети у сусідньому селі Вербка-Мурована зіткнувся віч-на-віч з губернатором Хмельницької області Ядухою Василем Степановичем. До речі від Ярмолинецького району Ядуха В.С.  обирався депутатом-мажоритарником до Хмельницької обласної ради, а у селі Вербка-Мурована нібито проживають його батьки.

Витяг з заяви до міліції:

28.03.12, приблизно у 13-30 годині, я перебував в справах по розповсюдженню безкоштовної  обласної газети «Розвиток. Поділля +» (Свідоцтво про реєстрацію серія ХМ №705/195Р  м. Хмельницький, вул.. Панаса Мирного, 28 кв. 49, тел. 097 323-9596), у с. Васильківці Ярмолинецького р-ну, Хмельницький обл. біля хати гр. Ст-чук П.І., що погодився розповсюджувати газету на громадських засадах.

Несподівано, наш автомобіль був заблокований двома іншими автомобілями ВАЗ та Ланос,  державних номерів яких я не встиг запам’ятати, так як вони заблокували проїзд нашого авто, вставши  боком спереду та ззаду нашого авто.

З цих автомобілів вишли 8 міцних молодиків, незнайомих мені, та під приводом того, що ми не повинні розповсюджувати нашу газету, а також що наша газета не  є  офіційно зареєстрованою, почали лаятись, нецензурно висловлюватися на мою адресу, штовхати мене та фізично погрожувати мені. Один з молодиків представився сином гр. Ст-чука П.І. 

Коли я намагався зателефонувати у редакцію газети щоб вони могли особисто переговорити с головним редактором з приводу їх претензій (до речі номер телефону редакції та номер реєстрації газети містіться у самій газеті), один з молодиків став намагатися відібрати в мене телефон. Інші молодики також почали погрожувати відібрати в мене тираж газети та мої інші речі та документи. Але я заявив, що буду звертатися до правоохоронних органів, тому вони не змогли здійснити задуманого.

Нарешті, з погрозами фізичного впливуэ що вони "поховають нас там же", якщо ми будемо продовжувати розповсюджувати безкоштовну газету «Розвиток. Поділля +» у с. Васильківці, незнайомі молодики зникли з місця пригоди.

Після пригоди я став відчувати себе зле, та по проїзду у м. Дунаївці звернувся за медичною допомогою у місцеву лікарню зі скаргою на головокружіння та головний біль. Лікарі встановили попередній діагноз гіпертонічний криз.

Я вважаю ці хуліганські дії не тільки містять склад злочину передбаченого ст. 296 КК України, а також замах на розбій, злочин передбачений ст. 187 КК України, та перешкоджання пресі та свободі слова в Україні. 

Прошу встановити злочинців та притягти  їх до кримінальної відповідальності.

 З повагою,

Фед-к О.І.

Заяву склав адвокат Федоров С.П. Свідоцтво 1844

 

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Свобода слова,пресса,нападение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.