Україна-Євросоюз: ВИДИМІСТЬ угоди про асоціацію...

30 березня 2012, 15:45
Власник сторінки
Голова Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність». Заступник голови Громадського об’єднання «Українська справа».
0
771

Низкою ЗМІ з посиланням на “дипломатичне джерело у Євросоюзі” опубліковано доволі цікаву інформацію: 30.03 у Брюсселі парафують лише "обкладинку" до Угоди про Асоціацію, а не саму Угоду, як таку...

Напередодні давно очікуваного парафування Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною низкою українських ЗМІ з посиланням на “дипломатичне джерело у Євросоюзі” було опубліковано сенсаційну, по суті своїй, інформацію: сьогодні у Брюсселі парафують фактично лише "обкладинку" до Угоди про Асоціацію, а не саму Угоду, як таку.


Якщо бути точним, то підписами сторін завіряється лише 172 сторінки із майже 1,6 тисячі. Робота по “технічній звірці” інших, як було заявлено, триватиме… ще декілька місяців. Скільки точно – невідомо. Бо де “кілька місяців”, там, як знано з досвіду, і рік, і...

А отже, беззмістовною, начебто, стає й оголошена сьогодні ж вимога української громадськості про… оприлюднення тексту даної Угоди.

“Пропустимо” вже те, що робота над Угодою велась (і, власне, досі ведеться!) в безпрецедентно закритому режимі, “подалі від очей” усяких “непотрібних непрофесіоналів”.

Але що публікувати ЗАРАЗ або НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ, якщо “остаточно узгодженого” тексту Угоди, як не крути, просто ще НЕМА? Що оприлюднювати? – “Важливі констатації про європейську ідентичність України”?! Щоб ніхто з нас, не приведи Боже, “не переплутив” і не вважав, що живе у Латинській Америці чи на Близькому Сході?

З чого ж випливає ще більш сакраментальне, можна сказати “крамольне” питання: а чи справді можна стверджувати, що “переговори про Асоціацію завершені”??? Бо “кілька місяців“ на “технічне уточнення тексту”, це, по-перше, все-таки забагато, а по-друге, ВОНИ (українське керівництво та, приміром, Місія ЄС у Києві) ЩО, РАНІШЕ НЕ ЗНАЛИ, що станом на 30.03.12 тексту НЕ БУДЕ??

Якщо знали (а мені припустити щось інше досить важко), то чому громадяни України дізналися про це саме у день “церемонії” та лише в якості неофіційної інформації “джерела у Брюсселі”?

Мені видається, що просто… ТАК ЛЕГШЕ УСІМ.

Уряду України та Єврокомісії – вести свої перемовини за закритими від громадян дверима.

Комісії – вимагати від України “просування у напрямку” того, чого офіційно ніби-то і НЕМА.

Уряду України – НЕ виконувати те, про що з ним НІБИ-ТО “вже домовились”.

А українським громадянам – і далі “спати безпробудним сном”.

Олексій Кляшторний,
один із “підписантів” того самого
Відкритого звернення українських експертів з євроінтеграції…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ЕС,ЄС,угода про асоціацію
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.