В цей день відбувся аншлюс Білорусії .

02 квітня 2012, 11:00
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
483

2 квітня відзначається "День єднання народів Білорусі та Росії".


Саме в цей день в 1996 році президенти Білорусі і Росії Олександр Лукашенко і Борис Єльцин підписали в Москві Договір про Співтовариство Білорусі та Росії. Уже через рік, 2 квітня 1997 року, було підписано Договір про Союз Білорусі та Росії, який дав новий імпульс процесу всеосяжної інтеграції двох держав.

25 грудня 1998 президенти Білорусі і Росії підписують Декларацію про подальший єднанні двох країн і виступають зі спільною заявою. У ньому глави держав заявили про рішучість продовжити поетапне рух до добровільного об'єднання в Союзну державу при збереженні національного суверенітету держав-учасниць Союзу.
Одночасно підписані Договір про рівні права громадян !!!  і Угоду про створення рівних умов суб'єктам господарювання.

У січні 1998 року був підписаний Договір про спільну телерадіомовної організації Союзу Білорусі та Росії. З набранням чинності Договору про створення Союзної держави в 2000 році відбулося формування органів Союзної держави.
Вищим органом став Вищий Державна Рада Союзної держави, виконавчим органом - Рада Міністрів.

Для координації роботи союзних органів, підготовки та реалізації рішень Вищої Державної Ради і Ради Міністрів був сформований Постійний Комітет Союзної держави.

Підписання 2 квітня 1996 Договору про утворення білорусько-російського Спільноти стало
початоком процесу "інтеграції ",  а я б сказав поглинання Росією "братської" европейської держави під назвою "Білорусь".


"Союзна держава базується на принципах суверенної рівності Республіки Білорусь і Російської Федерації, добровільного і сумлінного виконання ними взаємних зобов'язань. Основою його є розмежування предметів ведення і повноважень між Союзною державою і державами-учасниками."

" І Білорусь, і Росія з урахуванням добровільно переданих Союзному державі повноважень зберігають свої суверенітет, незалежність, територіальну цілісність, державний устрій, конституцію, державний прапор, герб та інші атрибути державності."

" У Союзній державі визнаються і рівним чином захищаються всі форми власності, визнані на територіях держав-учасників, і забезпечуються рівні права громадян на придбання, володіння, користування і розпорядження майном."

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.