Недооб’єднання недоопозиції

11 квітня 2012, 06:16
Власник сторінки
Соціолог, Політолог, громадський діяч
0
437

Про суботню конференцію в ФЗ

Коли я почув про те, що «фронтовики» вирішили об’єднатись з БЮТівцями, першою моєю реакцією було бажання поаплодувати тому, що нарешті наша опозиція почала робити більш рішучі кроки назустріч один одному і реально працювати разом. Але коли почав розбиратись, зрозумів, що все далеко не так радісно.

Те, що це об’єднання - суто технологічний крок, і після вибрів воно одразу розвалиться, сказав сам Яценюк під  час своєї прес-конференції в суботу. Якщо бути точним, він сказав, що після виборів всі партійці від кожної з сил продовжать працювати в руслі своєї політичної партії.

У технологічному успіху такої акції я також сильно сумніваюсь: досвід проведення досліджень в різних регіонах показав, що аудиторії ФЗ і БЮТ, хоча істотно перетинаються, все ж таки різні. Більше того, при такому об’єднанні не вийде сумування голосів. Скоріше навпаки: люди, які готові були проголосувати за ФЗ, але за жодних обставин не проголосували б за БЮТ, так само як і ті, хто готовий був проголосувати за Батьківщину і за жодних обставин не проголосує за «фронтовиків», не проголосують за це об’єднання!

Я вже мовчу про те, що в кожної з цих політичних сил були домовленості про місця в списках, які тепер повністю поламані. І тепер про ці місця доведеться домовлятися наново. В результаті дехто з впливових партійців виявиться ображеним на керівництво партій.

Тепер питання: хто від такого об’єднання виграє?

1.       Партія Регіонів, для якої відбудеться послаблення опозиції.

2.       В. Кличко разом зі своїм «УДАРом», який забере частину голосів, втрачених через об’єднання ФЗ та БЮТ.

Як ви вважаєте, хто міг вплинути на Яценюка, щоб він сказав саме так? Особисто я не вірю в те, що це міг зробити Кличко.

Власне тому я і назвав це утворення недооб’єднанням недоопозицій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.