Варвари з пляшками. Хто виховує "культуру поливання"?

16 квітня 2012, 17:53
Власник сторінки
Журналістика, нові медіа, SMM, PR, реклама.
0
698
Варвари з пляшками. Хто виховує  культуру поливання ?

Великдень по-українськи обмежує мою свободу. Ще вчора - сімейне свято, спілкування, обмін позитивом. А вже сьогодні - неможливість вийти на вулицю без "бодігарда". Хлопчаки з водою причаїлися...

Пам'ятаю шкільні роки. У понеділок виходила пройтися, сусідські бешкетники сиділи у засідці. З пляшками у руках. Для них - "Будь ласка, не треба. Сьогодні ж холодно. Можу застудитися" - не мотивація... Вони мило всміхалися, мовляв, ми лише трішки. Змокла до нитки поверталася додому. Наступні понеділки просто відсиджувала вдома з книжкою. Далі - вівторок. Заходила в школу й бачила мокрі стіни та підлогу, а підлітки навіжено бігали зі шприцами за дівчатами. Звісно, дівчатам вистачало першого уроку і нас у мокрому одязі відпускали додому. У наступні роки у вівторок половина дівчат до школи не йшли. Зате хлопці не вгамовувалися у середу. Даруйте за подробиці, пам'ятаю, коли річкову воду (школа знаходилася біля річки) вливали в штани. Для деяких однокласниць "поливаний понеділок" (чи то вже середа) завершувався, як мінімум, застудою... 

І досі не розумію, що це був за культ? Залицяння? Прояв уваги? Чи це варварство? Бажання показати власну силу? Чи це просто комплекс? Ну, гаразд, юнацький максималізм. :)

АЛЕ:

Чому школа закривала очі на цю "традицію"? Пройшли роки і тепер складається враження, що вона це толерує... Принаймні вчителі  не втручаються. Невже це нормально для іміджу навчального закладу? Чому школярів не вчать культури поливання? Адже кльово купити туалетну воду й полити милу серцю дівчину... Ні, це треба брати відро і по-варварськи лити. Ви заглядали в очі цим підліткам? Там можна побачити все - від задоволення, радості до ... жорстокості... Чому батьки це дозволяють? Чи їм байдуже? А як з такою традицією у Європі? Ви бачили, аби у милому європейському містечку підлітки з криком і пляшками у руках бігли за дівчиною? Принаймні, у Польщі таке спостерігається. Але за цим стежать правоохоронці. 

Цитата про те, як з цим боряться у Варшаві
"Групи в кільканадцять чи кілька десятків підлітків і молодиків обливають випадкових перехожих водою із відер чи целофанових кульків. До улюблених розваг належить також вливання відра води до відчиненого вікна легкового автомобіля чи відкритих дверей автобуса або трамвая. Така малоприємна для випадкових людей розвага часто призводить до конфліктів – сварок і навіть бійок. Тому поліція та міська сторожа до цього дня готуються особливо, говорить комендант столичної поліції Ришард Северський.
Говорить Ришард Северський: В період “шмінгуса” ми підсилюємо наші патрулі, адже це свято, яке найбільш докучає громадянам, бо ходять ватаги хуліганів і поливають їх водою. На цей день ми разом із міською сторожею плануємо свої дії спільно". 

А куди дивляться наші правоохоронці?

Утім вірю, все починається з родини. Батьки виховують у хлопчику чоловіка. Ви скажете, мовляв, всі хлопчаки завжди поливали дівчаток. Ні, не всі. Знаю тих, які чемно дарували кілька крапель ароматних парфумів. І не будь-кому.

Сьогодні мені йдеться лише про одне, чому не можу вийти у понеділок одна? Обмеження свободи. Але добре. Це ж лише один день... :)

  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.