Фільм про героїв,відвагу і навіть кохання.

18 квітня 2012, 20:47
Власник сторінки
0
589

У кінотеатрі "Чернівці" за підтримки чернівецького відділення НСОУ "Пласт" 18 квітня відбувся прем´єрний показ фільму "Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939"

У кінотеатрі "Чернівці" за підтримки чернівецького відділення НСОУ "Пласт"
18 квітня відбувся прем´єрний показ фільму
"Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939"
Активісти Станиця Чернівці НСОУ "Пласт" в рамках святкування 73-ої річниці подій Карпатської України та 100-ліття "Пласту" запросили продюсера Тараса Чолія презентувати фільм "Срібна Земля" у Чернівцях. Він продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попередній - "Золотий вересень" 2010 р. - є хронікою про події в Галичині 1939-1941 років.
  Епізоди нового фільму базовані реальних документах. Усі події справжні.
  Дух Карпатської України передається за  допомогою трьох сюжетних ліній: документальної, художньої реконструкції епізодів та інтерв´ю.

Режисер-Тарас Химич,

композитор-Любомир Соломченко,
звукорежисер-Роман Микульський,
науковий консультант-Олександр Пагіря,
продюсер-Тарас Чолій.
Тривалість:70 хвилин

  У 1939 році на засіданні парламенту Карпатську Україну проголошують незалежною республікою. Офіційною мовою є українська, атрибутами - синьо-жовтий прапор, тризуб та гімн "Ще не вмерла Україна". Проте жодна з держав новоутворену республіку не визнає.
 Однією з центральних постатей виступає Августин Волошин - президент Карпатської України. Його позитивні на користь освіти реформи не можуть не тішити народ. Протягом десяти років було створено 32 політичні партії. Дозволена багатопартійність.
   У фільмі також показані протистояння між українськими націоналістами, русофілами і мадярами, становлення громадських організацій "Пласт", "Сокіл" та розвиток "Просвіти".
    Особливо вражаюче зображені бої українців з угорцями у березні 1939, які стали першим в Центрально-Східній Європі опором гітлерівській коаліції.
    Не забули у фільмі й про журналістів - багато з них таки наважились всупереч оголошенню воєнного стану приїхати у Карпатську Україну й висвітлювати надзвичайно цікаві події, які там відбувались.
    Загалом фільм про героїв, які загинули за ідею, друзів та рідний край, їхню відвагу та кохання, адже у фільмі досить пронизливо зображена картина, як дівчина проводжає свого коханого у бій.
   Дивлячись фільм, ви будете переживати усі події разом із героями та вболівати за долю усієї Карпатської України загалом. Відчуєте падіння та піднесення, важкість розставання із рідними та  коханими і втрати найкращих друзів у бою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.