У Канаді священикам заборонили зустрічатися з Патріархом Філаретом

24 квітня 2012, 07:10
Власник сторінки
www.VIDIA.org
0
535
У Канаді священикам заборонили зустрічатися з Патріархом Філаретом

Офіційний лист із забороною було надіслано 19 квітня 2012 року духовенству і парафіяльним управам Східної єпархії Української Православної Церкви в Канаді.

Документом їм було заборонено приймати Патріарха Філарета або навіть наближатися до нього, при чому ім’я глави Української Православної Церкви Київського Патріархату написане в лапках. Автором директиви є Митрополит Юрій, який звернувся до своїх підлеглих з благословення Патріарха Варфоломея І. Документ розміщено на офіційному сайті однієї з церков.

“Згідно з розпорядженням і за благословення Його Все-Святості Все-Святішого Патріарха Варфоломея І, “Патріарха Філарета” не можна у цей час вітати, ані справляти на його честь бенкети у парафіях Української Православної Церкви в Канаді, чи на території, яка їм належить,” – йдеться у розпорядженні.

У листі наголошується, що “жоден душпастир або член Консисторської ради не може перебувати поблизу “Патріарха Філарета”, щоб фотографії та репортажі не інтерпретувалися як представництво або підтримка з боку Української Православної Церкви в Канаді.”

Як повідомляється на офіційній Фейсбук-сторінці Української Православної Церкви Київського Патріархату у Північній Америці, у зв’язку з цими обставинами розклад візиту Патріарха Філарета до Канади було змінено. Прийняття та літургія в Українській Православній Катедрі Св. Володимира були скасовані, незважаючи на 300 заздалегіть проданих квитків.

“Шкода, що ієрархи Української Православної Церква в Канаді, а також у США віддають перевагу спільним святкуванням з росіянами та греками, але повертаються спиною до Української Православної Церкви Київського Патріархату. Очевидно, що з 1995 року ці ієрархи та духовенство слухняно виконують антиукраїнські і промосковські директиви Константинополя і не підтримують автокефальність Української Православної Церкви в Україні,”- прокоментував кореспонденту VIDIA Матвий Марцинюк, представник Українського Православного Собору Св. Андрія Первозванного Київського Патріархату в Америці.

“Ми співчуваємо Митрополиту Юрію. Оскільки він знаходиться під владою Вселенського Патріарха, він повинен його слухать. Як би я поступив? …Коли прийшов час, Україна стала незалежною державою, то я тоді вже сказав би, що це вже час, коли Бог благословляє, щоб ми від Москви відокремилися,”- запевнив Патріарх Філарет під час свого візиту у Канаду кореспондентці місцевого каналу.

“…так звані архиєреї, які присягали на вірність турецькому патріархові, хочуть затягти у вороже ярмо українську спільноту. Вони просто казаться, що Помісна Українська Православна Церква Київського Патріархату стоїть на позиції незалежності і не йде на компроміс з чужими церковними зверхниками, які віками топтали і топчуть українські духовні і національні цінності,”- зазаначив у своєму зверненні секретар Вікаріату Помісної Української Православної Церкви Київського Патріархату в США і Канаді  прот. Віктор Полярний.

20 квітня Медіа-портал VIDIA звернувся до Української Православної Церкви у Канаді за офіційним коментарем. Відповіді ми досі ще не отримали.

Нагадаємо, Патріарх Філарет відвідав Канаду; під час візиту його, зокрема, приймали в Українській католицькій церкві Св. Деметріуса.

Медіа-портал VIDIA

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.