Депутати у Тернополі голосували проти ювенальної юстиції.

24 квітня 2012, 20:39
Власник сторінки
Председатель общественного совета при городском исполкоме и руководитель организации "За здоровый образ жизни"
0
696
Депутати у Тернополі голосували проти ювенальної юстиції.

Підлітки, які пройшли через систему ювенальної юстиції у 14 разів частіше йшли потім на злочини.Тепер європейців турбує проблема безкарності вчинків.Європа – приклад для нас, але не у всьому...

У Тернополі депутати не хочуть захищати права дітей по-західному. Вони наголошують на потребі дотримання традиційних християнських цінності, норм українського звичаєвого права, традицій нашого народу у вихованні дітей.

- По суті, у кожного з нас зможуть забрати дитину, якщо почнуть діяти ці норми, - каже мати трьох дітей Наталія Турецька. – Не все, що практикують на Заході нам підходить. 
Так емоційно відреагувала депутат облради 6 березня на обговорення питання про запровадження ювенальної юстиції в Україні. Навела кілька прикладів, які підтверджують, що запровадження ювенальної юстиції в Україні може спричинити серйозну проблему (див. довідку – прим. ред.).

- Я згадаю власну ситуацію, - розповідає вона. – Мій син поскаржився товаришеві, що його мама набила. Той хлопчик розповів про це мамі. Та жінка пішла до школи і сказала вчителю, що над дитиною в родині знущаються. Згодом я дізналася, що за моїм сином уже місяць стежать психолог та учителі. Дивляться, чи не має у нього на тілі синців!
    Жінка каже, що мало не впала, коли про це дізналася. Бо ніхто у родині насправді над хлопчиком не знущається.
   - Так, я його тоді набила. Але за що? Він у 10 років курив! Скажіть, хто з батьків не покарав би свою дитину за таке? – запитує вона. – До слова, якщо почне діяти ювенальна юстиція, ви не зможете свою дитину змусити навіть свою кімнату прибирати чи посуд мити. Я вже не кажу про те, що у нас діти і ягоди та картоплю не з великою охотою збирають. Напишуть тоді скаргу - і все! Це навіть анонімка може бути.
Нібито благі наміри - надання підтримки законодавчому врегулюванню питань захисту прав дітей, які опинилися у складній ситуації конфлікту із законом, можуть спричинити ще більше проблем. Такої думки – юрист Леонід Бицюра. Гуманітарний заступник міського голови Тернополя навів цікаву статистику.
         - За роки дії ювенальної юстиції у Франції із родин забрали два мільйони дітей! – наголошує він. – У Німеччині щороку забирають із сімей 70 тисяч дітей. Причому це не гарантує, що вони отримають краще забезпечення чи виховання у прийомних сім’ях. Дані свідчать, що підлітки, які пройшли через систему ювенальної юстиції у 14 разів частіше йшли потім на злочини. Тепер європейців турбує проблема безкарності вчинків. 
Європа – приклад для нас, але не у всьому, переконує пан Бицюра. Мовляв, у плані сімейного виховання українці мають такі традиції, що самі можуть бути прикладом для інших країн. Та й законів, які захищають права дітей у нас вистачає.
         - У Німеччині третина чоловіків – гомосексуалісти, третина – не цікавляться створенням родини. Нормальні сім’ї - лише у третини, - розповідає він. – Хто зможе там давати молоді нормальне виховання? Чи до цього варто прагнути? Треба зберігати власні традиції. 
Врешті депутати виступили проти, на їхню думку, не властивих для України та нав’язуваних Заходом засад у впровадженні новації. “За” були 65 обранців краян. 
Вони наголошували на потребі дотримання традиційних християнських цінності, норм українського звичаєвого права, традицій нашого народу у вихованні дітей, збереженні існуючого інституту сім’ї.
                 Довідка
Ювенальна юстиція – це правова основа західної моделі системи установ і організацій, що здійснюють правосуддя у справах про правопорушення, скоєні неповнолітніми.
Забрати дитину з родини зможуть:
- через погані життєві умови (недостатня кількість квадратних метрів житла на особу);
- антисанітарію у помешканні (наявність улюбленця – кота, пса, папужки);
- факт експлуатації дитячої праці (збирання картоплі на городі, ягід у садку на дачі тощо);
- погане харчування (батьки можуть забороняти їсти чіпси, пити газовану воду, змушувати харчуватися фруктами-овочами тощо);
- безробіття або нестача родинного бюджету (на Тернопіллі середня зарплата – найнижча в Україні);
- заборона перегляду стрічок певного спрямування, надмірного користування Інтернетом тощо.
За інф. Наталі ТУРЕЦЬКОЇ

Відео  http://youtu.be/ZQvRWUy0JzI   http://youtu.be/UD7SBPnwdvE

Казка про рівність..


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.