Велика політика для Харківської групи.

26 квітня 2012, 15:30
Власник сторінки
журналіст
0
451

Так колишній віце-спікер парламенту та колишній заступник секреатря РНБО Степан Гавриш увійшов у п’ятірку політиків, які мають усі шанси потрапити до Верховної Ради.

У новому парламенті можуть з’явитися нові центри впливу. Одними із ключових гравців  у  Верховній Раді стануть мажоритарники,  котрі врешті-решт зможуть по новому заявити про себе у політиці. Спрогнозувати майбутній склад ВР вкрай важко, але експерти вдаються до різноманітних прийомів, аби зазирнути у майбутнє. Так в «Уніані» озвучили ТОП – 20 впливових політиків, які з найбільшою ймовірністю потраплять до Верховної Ради. Ось список:

1.     Порошенко Петро 
2. Кучма Леонід 
3. Шуфрич Нестор 
4. Супрун Людмила 
5. Гавриш Степан 
6. Волков Олександр 
7. Ярославський Олександр
8. Балога Віктор 
9. Тягнибок Олег 
10. Суркіс Григорій 
11. Мороз Олександр 
12. Миримський Лев 
13. Поплавський Михайло 
14. Безсмертний Роман 
15. Черновецький Леонід 
16. Онопенко Василь 
17. Щербань Володимир 
18. Тихонов Віктор 
19. Рудьковський Микола 
20. Гурвіц Едуард 

 

  Більшість експертів  зазначають, що у Порошенка потрапити  до парламенту є всі шанси. Він проводив системну роботу у своєму окрузі у Вінницькій області. А прихід у владу дав можливість з’явитися в інформаційному полі. Поки що кроки міністра, можна назвати балансуванням на канаті. Але владний негатив може зіграти злий жарт. У  разі проходу до Ради, Порошенко захоче грати у власну гру і буде формувати свій центр впливу.  

     Дистанційованим від влади є і колишній президент Леонід Кучма. Після публічних процесів над ним аж ніяк не можна асоціювати з діючою владою, а відтак у його випадку можна дещо мобілізувати опозиційний електорат на свою користь. 

  У новому парламенті експерти прогнозують повернення і харківського центру впливу, який колись був одним із рушійних  і ініціатором безліч законопроектів і розвитку харківського регіону. Так колишній віце-спікер парламенту та колишній заступник секреатря РНБО Степан Гавриш увійшов у п’ятірку політиків, які  мають усі шанси потрапити до Верховної Ради. Союзником у парламенті може стати  Харківський бізнесмен Олександр Ярославський, якщо балотуватиметься. Проаналізувавши двадцятку стає зрозуміло, що майбутня Верховна Рада буде надзвичайно багатовекторною. І банковій доведеться з новими та відносно багаточисельними центрами впливу щось робити.  Контроль над парламентом президент може втратити.

  Не менш цікавою виявилась і ТОП – 20 політиків з негативним рейтингом:

 

1.     Наталя Королевська
2.
Микола Азаров 
3.
Інна Богословська
4. Миха
йло Чечетов 
5. Серг
ій Тігіпко 
6.
Ігор Рибаков 
7.
Олександр Янукович 
8. В
іктор Медведчук 
9. Юр
ій Іванющенко 
10. В
іктор Ющенко 
11. П
етро Мельник 
12. Дмитр
о Фірташ 
13. Анатол
ій Могильов 
14. Дмитр
о Табачник 
15. В
олодимир Литвин 
16. Олесь Довгий 
17. Богдан Губс
ький 
18. Олег Ляшко 
19. Андр
ій Портнов 
20. Дмитр
о Шенцев 

 

Тут ніби усе зрозуміло. Усі прізвища у списку фігурували з певними політичними скандалами, користуються недовірою у виборців  і є латентними  і перманентними подразниками для суспільства. Таким собі злом, від якого всі відвертаються. Але у 20 потрапив і Дмитро Шенцев.  На фоні усіх інших не публічний політик, але одіозний для виборців і експертів. Олександр Юркевич, віце-президент Асоціації PR Ukraine, прокоментував вибір політологів, соціологів і провідних політичних журналістів наступним чином:  «Собственно говоря, зайдите на сайт Рады и посмотрите какие законопроекты он поддерживал и какие выдвигал. Очень скромно, очень мало на самом деле. Его имидж - как микрофоно-ламателя, его имидж - как «драчуна» в Раде, такой боевой единицы Партии Регионов, это - негатив. Но и достаточно запутанная история с убийством Кушнарёва с этой Изюмской охотой, тоже не добавляет ему положительного имиджа, поэтому скорее всего вот это  и дало тот результат, что он при всём при том, что здесь представлены и более таки значимые имена,  он вошёл в двадцатку. Именно все эти факторы и привели его на 20-ое место».

   Хто ж потрапить на лаву запасних, а хто до великої політичної гри - покажуть вибори.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.