І повіє новий огонь Холодного Яру…

04 травня 2012, 16:46
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
624

В останні дні квітня у Холодному Яру відбулося традиційне вшанування героїв Холодного Яру в якому я теж брав участь.

Організаторів було безліч, починаючи від ВО «Свобода» та інших політичних партій, громадських активістів, закінчуючи дідом Карбалою із Цвітної, який, як пише на своєму блозі Назар Обідзінський, зі своєї пенсії у 800 грн. також віддав на організацію вшанувань полеглих.

Я вперше взяв участь у цих заходах і зі свого боку організував турнір з кульової стрільби в «свободівському» таборі «Холодний Яр-2012», вшановуючи пам'ять Героя України Олекси Гірника. Не знаю як кому, а мені сподобалося із яким завзяттям юнаки та дівчата боролися за головний приз – кубок Олекси Гірника, який особисто вручали його син Євген та лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

Сьогодні Тарас Стецьків, який теж був серед учасників вшанування героїв Холодного Яру, заявив, що Об'єднана опозиція вимагатиме визнати діяльність представників Центральної Ради, отаманів Холодного Яру та повстанців УПА борцями за незалежність України та підготує відповідний законопроект, який лобіюватиме у Верховній Раді.

Все це добре, але не раз переконувався, що не Укази Президента і не Постанови Кабміну роблять дійство святом, а реальна підтримка людей. Що з того, що влада намагалась «зірвати» цьогорічне проведення заходів в Холодному Яру, хіба це перешкодило тисячам людей приїхати? Нічого подібного.

Люди йшли пішки цілими сім’ями, з’їжджалися до Яру машинами, які розтягнулись вервечкою з сотень автомобілів і на кілометри. Видно було, що це не нагнаний натовп - в нашій країні багато справжніх українських патріотів.

В даному випадку симбіоз творчості того ж В. Шкляра – його книжка про Холодний Яр «Залишенець. Чорний ворон», пошукова та письменницька діяльність Романа Коваля, разом з внеском багатьох громадських та політичних діячів, призвели до того, що відвідання Холодного Яру стало традиційним.

Я, чесно кажучи, відчув насолоду від перебування в такому товаристві.

Переконаний, Холодний Яр – це на довго.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.