Павший Одеський... БЕРКУТ (+ВІДЕО)

17 травня 2012, 01:58
Власник сторінки
Creator
0
1120

В Одесі юнак з одного удару поклав двох "беркутівців"

В Одесі юнак з одного удару поклав двох "беркутівців". Міліція все заперечує...

15 травня на YouТube з'явилося , відео, на якому хлопець побив двох міцних чоловіків, одягнених у форму яку носять бійці спецпідрозділу "Беркут".

Однак, коли саме це відбулося, і в якому саме місці - точно не відомо. 

Ролик триває 14 секунд, проте всі події напевно, по "закону жанру" розвивалися потім...

Таку думку висловили і деякі коментатори в мережі Facebook...
"Він ударив кожного по разу, другий впав, тому що не чекав і був не готовий. Зйомка вчасно припинилась, там другий вже піднімався і хлопцю напевно наваляти добре"...

В одеській міліції зробили вигляд, що не про що не здогадуються.

"Те, що виклали на YouTube - не має ніякого відношення до спецпідрозділу" Беркут ". Це не співробітники" Беркута ". Кого там знімали, я навіть уявлення не маю. Це взагалі не стосується органів міліції. Це, мабуть, якась приватна охорона",- зазначив начальник прес-служби МВС в Одеській області Володимир Шаблієнко (ХА-ХА!)  

У міліції взагалі немає ніяких даних з приводу цього інциденту і доля агресивного парубка їм також невідома.
"Ми перевірили керівництво" Беркута ". Але взагалі це і не форма" Беркута ", - додав Володимир Шаблієнко.
Однак, хотілося зазначити, що форма "побитих охоронців" неймовірно схожа на форму "беркутівців"! 

А ось що писали з цього приводу самі Одесити у своїх блогах та сторінках...

Респект одесситу, от3,14здевшему двух беркутовцев / Видео /
А я ж тока вчера писал - Беркут способен только дань собирать и торгующих бабушек гонять.
Ну и митинги разгонять.

А вот так простой парнишка в центре Одессы показал, что Беркут - говно. По подготовке своей.
И кого это мудачье в форме может защитить, если себя не может?

Парнишке - респект.
Да, совершил преступление, т.к. избил их "при исполнении". но беркутовец (см.видео) первый нанес удар, парень просто оказал сопротивление.

А на месте задержанного этой сладкой парочкой может быть любой гражданин Украины, которого эти ублюдки положат мордой в асфальт или ограбят, что они и делают регулярно на всей территории страны.
Только публичные казни членов этого незаконного (см. подробности) формирования наведут порядок в городах Украины....

Та далі в коментарях до цього ж матеріалу: 

Одесит-правник Сергій ДібровВчерашние мысли по поводу "Беркута" были побочными, а оно - смотри как...
...И еще один ВАЖНЫЙ нюансЯ категорически не согласен с тем, что он совершил преступление.

Он общался с группой вооруженных лиц. И не факт, что общались они с ним на законных основаниях с соблюдением законных требований (приложить руку к козырьку, внятно представиться, изложить суть претензий). Даже для простой проверки документов должны быть основания, предусмотренные законом. Если их нет - проверка незаконна.

На видео видно, что эта группа вооруженных людей пыталась применить к нему силу. То есть имело место посягательство на его конституционные права и интересы, которое также вполне могло быть незаконным.

Откроем уголовный кодекс.

Стаття 36. Необхідна оборона 
1. Необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони. 

2. Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від можливості уникнути суспільно небезпечного посягання або звернутися за допомогою до інших осіб чи органів влади. 

3. Перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання або обстановці захисту. Перевищення меж 
необхідної оборони тягне кримінальну відповідальність лише у випадках, спеціально передбачених у статтях 118 та 124 цього Кодексу. 

4. Особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо через сильне душевне хвилювання, викликане суспільно небезпечним посяганням, вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту. 

5. Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає. 

***
Ще один цікавий матеріал про легитімність даного "спецпідрозділу" МВС!

Видеозапись драки человека, похожего на обычного парня, с двумя людьми, похожими на бойцов «Беркута», которая есть на «Думской», думаю, широко разойдется по интернетам.
Скажу сразу: запись эта мне не нравится. Не должны люди бить друг другу морды, кроме как добровольно и в специально отведенных для этого огороженных местах.

Но в то же время я хотел бы, пользуясь случаем, поднять другой вопрос: о законности существования спецподразделения милиции «Беркут».

Если открыть Закон Украины «О милиции», то можно увидеть, что милиция состоит из подразделений: криминальной милиции, милиции общественной безопасности, транспортной милиции, ГАИ, милиции охраны, судебной милиции, специальной милиции, внутренней безопасности (ч. 1 ст. 7 Закона). 

Кроме того, закон допускает создание спецподразделений «для обеспечения общественного порядка на объектах и территориях, которые имеют особое народнохозяйственное значение или пострадали от стихийного бедствия, экологического загрязнения, катастрофы» (ч. 2 ст. 7 Закона), причем c разрешения Кабинета Министров Украины.

Существование подразделения «Беркут» предусмотрено приказами министерства, в частности, Уставом ППС. Следов наличия разрешения Кабмина на его создание, равно как и признаков соответствия этого подразделения предусмотренным законом условиям, обнаружить пока не удается.

Отмечу также, что создание войсковых или других вооруженных формирований или групп, не предусмотренных законодательством, прямо запрещено ч. 3 ст. 7 Закона Украины «О милиции».

Таким образом, есть все основания говорить о том, что подразделение милиции особого назначения «Беркут» сегодня не просто существует на птичьих правах (извините за каламбур), но и вполне может претендовать на звание «незаконного вооруженного формирования».

Что касается «краповых беретов», то напомню, что ст. 16 Закона Украины «О милиции» прямо говорит, что «працівники міліції мають єдиний формений одяг».

То есть само по себе существование «формы Беркута» также является незаконным.

Ситуация, конечно, может показаться абсурной — но ровно до того момента, пока не осознаешь, что понятия «государственный», «официальный» и «законный» отнюдь не всегда являются синонимами.

***
Разом з тим, слід нагадати всім, що за опір працівникам міліції загрожує кримінальна відповідальність. В даному випадку, можливо відповідно до статті 342, хлопцю загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленняволі на строк від двох до п'яти років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Одеса,драка в Одессе,бійка,euro 2012,Ми чекаємо на ЄВРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.