Двомовність: історичне надбання чи програма русифікації українців?

28 травня 2012, 20:31
Власник сторінки
Політичний оглядач. Активіст громадських рухів.
0
542
Двомовність: історичне надбання чи програма русифікації українців?

Стара-добра проблема мови знову дала про себе знати. Однак, ясна справа, що комусь вона вигідна. Давайте подумаємо - кому?*

Отже, давайте думати, кому вигідно така програма розвитку подій щодо української мови у стінах Верховної Ради. Постараємось максимально бути об*єктивними у цьому процесі. 

Така позиція вигідна:

1. Партії Регіонів та її сателітам, яка намагається «косити» російськомовний електорат перед виборами( не новітня версія, але все ж);

2. Владі, яка намагається приховати економічний( а загалом, й дійсний стан) від дійсності;

3. Москві та її безпосереднім виконавцям в Україні.

Перший варіант, як на мою думку, є найбільш оптимальним. Як Ви пам*ятаєте, на виборах до парламенту 2007 року «регіонали» вказували на можливість введення двомовності, яку вони схарактеризували як таку, «що склалася історично, є важливим надбанням українського народу, потужним чинником консолідації багатонаціонального українського суспільства». Результати… ми бачили 24 травня.

Другий варіант, на моє глибоке переконання, надзвичайно реальний; і результати тому очевидні:

1. Високий рівень безробіття;

2. Збільшення зовнішнього боргу України;

3. Пониження соціального рівня життя та стандартів, корупційні механізми та схеми, які зжирають уміння працювати чесно, справедливо та заради результату.

Третій варіант виходить зі старої формули,якою тримаються «карлики» - повернення до Нової Імперії, та все-таки, трошки іншого формату, яка виражається формулою : « Собирание Русских земель через ценности  а-ля - не пущать!».А чому би й ні – реваншу хочеться всім переможеним!

Русифікація 21 сторіччя від холуїв стає загрозою. Повторення білоруського варіанту, де мова де-юре з російською рівна, а де-факто - стане на межу вимирання та фізичного знищення . Україна може повторити цей шлях, якщо не зробити три речі простому українцеві:

1. Самим пропагувати українську для спілкування.

2. Думати та старатись виправляти помилки інших українською мовою.

3. Пам*ятати, що мова - це цемент мислення, совісті та національної свідомості, без якого ані Нація, ані Держава, ані існування себе позбавляє будь-якого логічного змісту.. 

Бо якщо ти не говориш мовою предків та батьків - то ти хіба українець? Пора роз*яничарювати себе!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: мова,українці,боротьба
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.