А у Щорсі свято...

29 травня 2012, 15:19
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
748
А у Щорсі свято...

Із швидкістю вітру, на модному Volvo, ми летіли у Щорс…

Майже літнє сонечко о п’ятій ранку вже сходило із-за обрію. Його яскраві теплі промені, ще не сміливо, але заглядали у віконце авто.

Яка це насолода кружляти пустими вулицями Києва.

Прекрасна зелена столиця ще спить і бачить солодкі сни про довгоочікуваний святковий червень…

Довгою стрічкою, перекинувся на лівий берег Дніпра, громісткий міст.  Відкривши вікно, я насолоджувалась надзвичайним ароматом весняного прохолодного віру.

Мене кожний раз, по-новому, вражають краєвиди Києва: парки, сквери, старі будинки, високі новобудови, європейські бізнес-центри, пишні храми…і вона..велична і непохитна Батьківщина-мати, яка ніби то, охопила в свої могутні і сильні обійми місто, захищаючи і оберігаючи його…

Жодної машини. За вікном чутно співи пташечок. Довга широка дорога, плавно витікає в ще ширшу трасу на Чернігів.

Пусто. Спокійно. Чутно тільки подихи.

От і відома всім Биківня. Свіжий запах хвої з величезного соснового лісу. І трохи моторошно стає, згадувати, що тут поховано сотні людей, що зазнали Сталінських репресій… Героям слава. Слава Україні.

Слава Господу – творцю безмежної і незрівнянно прекрасної землі української…

В'ється дорога. На такій швидкості закладає вуха, і стає холодно. Одне за одним пропливають українські села… Далі прекрасна старовинна церква, яскравий зелений гай… Чернігів…

Не велике місто швидко промайнуло у вікні авто… І знову тиша, знов широка траса, величезні зелені лани, густі українські ліси…

І ось він – Щорс. Малесеньке, не примітне містечко, устелене зеленою травою і вкрите високими пишними деревами. Навпіл розділене безкінечними залізничними коліями, воно має свою особливу неповторність.

Чисте повітря, велика площа у центрі, пам’ятник, дім культури, старі магазинчики, кафе - все закрито. Але як не дивно, у повній тиші, в недільний день, напрочуд велика кількість людей.

У Щорсі свято – ВИБОРИ!

Я приїхала сюди спостерігачем. На свою дільницю в автошколі потрапила швидко, бо все місто Щорс можна обійти мало не за 3 години.

О 8:00 тут вже стояла величезна черга.

5 дільниць. 6 кандидатів. 1 мер. І тисячі виборців, із спільною надією на майбутнє.

Радісні і святково одягнені, вони прийшли віддати свій цінний голос.

На моїй дільниці голосувало чотири із шести  кандидатів. Кожен з них, прогулювався серед людей, нібито, намагаючись в останній момент переконати виборців. І не заходячи до кабінки вальяжно ставили галочку біля свого прізвища.

О 22:00 дільницю закрили. Наступив підрахунок голосів. Один за одним голова комісії передавала бюлетені  у стопку з одним і тим же прізвищем.

Для маленького міста так важливо було зробити правильний вибір. Остання крапля надії на краще майбутнє для своїх дітей і онуків, ось що залишилось у його жителів.

У всієї України, і зовсім не залишилось права на помилку. Українці віддадуть свій голос, і з надією чекатимуть на те, що країна знов процвітатиме…

Щорс зробив свій вибір. З результатом 57% голосів, переміг молодий і успішний кандидат, висуванець Радикальної Партії, який зумів переконати…і довести...

Чи правильний вибір зробить Україна...і що буде далі…покаже час…

А ми, о п'ятій ранку, на модному Volvo із швидкістю вітру та надією на мабутнє мчимось назад… 

Яка це насолода кружляти пустими вулицями Києва…

Ольга Зубко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: місто,кандидат,Volvo,Радикальна партія,Київ,Україна,вибори,Чернігів,мер,вибір,бюлетень,Ольга Зубко,Щорс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.