Війна Чарлі Вілсона

29 травня 2012, 15:52
Власник сторінки
Dolce far niente
0
663

Чому в Росії не показують американське кіно


Член Конгресу США від Техасу Чарлі Вілсон, любитель віскі і молоденьких помічниць, веде безтурботне життя лобіста. Єдина його проблема — як уникнути переслідувань прокурора за публічне вживання кокаїну. У цей час СРСР вводить війська в Афганістан. Давня подруга Вілсона — красуня-телеведуча і запекла антикомуністка Джоанн Херрінг (Джулія Робертс) примушує його поїхати в Пакистан і зустрітися з президентом Зія-Уль-Хаком. 
У Пакистані Вілсона везуть в табір афганських бiженцiв. Приголомшений стражданнями афганців, Вілсон вирішує зробити все можливе, щоб допомогти силам опору. Особливо його цікавлять способи боротьби з вертольотами Мі-24, що сіють смерть і руйнування в афганських кишлаках. 
Повернувшись в Вашингтон, Вілсон знайомиться з офіцером ЦРУ Гастом Авракотосом і його групою. Разом вони розробляють схему фінансування постачань зброї силам афганського опору. За декілька років обсяг фінансування програми зростає в 50 разів. За ці гроші купується сучасна зброя, зокрема ракети «Стінгер», якими можливо збивати Мі-24...

Прем'єру "Війни Чарлі Вілсона" в Росії було заплановано на весну 2008 року, проте напередодні з посиланням на голову відділу кінопрокату UPI Russia Владу Єфремову повідомлялося, що стрічку вилучено з прокату. "Це рішення було ухвалене колегіально разом з головним офісом Universal Pictures через "певну спрямованість картини", - наводилися слова Єфремової. 

У Роскультурі, яка заборонила свого часу прокат провокаційної комедії "Борат: вивчення американської культури на благо славного народу Казахстану", запевняють, що ніяк не причетні до вилучення з прокату "Війни Чарлі Вілсона". Глава UPI Russia Євген Бегінін заявив, що в рішенні скасувати прокат картини немає ідеологічного підґрунтя: "Ми просто визнали фільм неприбутковим. Не все, що виходить у США, обов'язково буде комерційно успішним у нас". 
Бюджет стрічки: 75 000 000 дол. США 
Зібрано: ~ 119 000 000 дол. США

Кіностудія / кінокомпанія: Universal Pictures 
Режисер: Майк Ніколс 
Актори: Том ГенксЕмі АдамсДжулія Робертс, Філіп Сеймур Хоффман, Террі Боузман, Брайан Маркінсон, Джад Тайлор, Хіларі Сальваторе, Сійя Баттен, Емілі Блант 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.