Україна-Швеція у Facebook

12 червня 2012, 03:53
Власник сторінки
журналіст
0
1507
Україна-Швеція у  Facebook

Коли співали гімн, коли забивав Ібрагімовіч, а потім двічі Шева, я не була на стадіоні, не була у фан-зоні, я була в соц.мережі, і разом з її нічними мешканцями раділа забитим голам і кричала "Ууррра"

     Перший репортаж футбольного матчу очами користувача Facebook. Без претензій на об’єктивність та повноту подачі. Зроблено на основі моєї ФБ стрічки (2 305 друзів)

     Чим далі, тим більше френд-стрічка ставала схожою на трансляцию подій з Майдану та Олімпійського.

 

      Ми приготувалися дивитися футбол, віру в Україну вбивали тільки меми про другу Полтавську битву… Ну не перемагали українці шведів під Полтавою, це була наша поразка.

      Після першого тайму багато хто не втримався та почав лаяти хлопців, але ми вірили в перемогу, і жалілися лише на слабкі нерви.

        JetSetter радував цілою трансляцією матчу та влучними жартами

         І тут...

         Але о 23.00 ФБ здригнувся!

       А о 23.06. Заволав

     Найцікавіше, що після цього вболівальники в ФБ замовкли і нічого не постили. Я дивилась і рахувала кожну хвилини до завершення матчу, особливо ці жахливі додаткові…

     Ну і….. видих…. 23.40. Перемога. Тепер вже полелися емоції рікою.

    Цієї ночі не було в Фейсбуці ні Кіпіані, ні Лещенка, ні Портнікова, тільки Мустафа приєднався до святкування в ФБ. Стіна в цей момент не мала бути інформативною, це були чисті емоції. І багато разів запощене «Ура» набирало чимало лайків.

    Стрічка новин в ФБ вмить перетворилась на фан-стрічку Шевченко, України, територію любові та радощів, люди з фан-зон та просто центру передавали тим, хто сидів вдома або був в іншій країні, що відбувається на вулицях. Писали «сльозливі», прекрасні пости.

 

       Знайшлися й такі, що вирішили висказати своє «фе», називаючи радість за команду «психозом» та «комплексом неповноцінності».

       Почали з’являтись меми: «Швеция! Давай до свидания» і різні колажі та підписи до фоток Шеви.

 

          Але героєм в Фейсбук 11-го червня став навіть не Шева, а хлопчик, який так щиро, так по-хлопчачому радів другому забитому голу. Так відверто та відчайдушно, що дехто постав фото головним в своєму профілі, а мене фото надихнуло народжувати хлопчика і купувати йому квитки на матчі (якщо він буде любити футбол). І дівчинці буду купляти, якщо вона захоче.

      Дехто «помітив», що в мультику «Як козаки в футбол грали» ситуація ідентична до группи D, українці грали зі шведами, англійцями та французами. І у шведів виграли 2:1. Це неймовірне співпадіння нам сподобалось, але чомусь шведів у мультфільмі називають німецькими лицарями. Буду вдячна, якщо хтось доведе, що то все ж таки були шведи, надто красива історія виходить, у французів козаки виграли 2:1, а у англійців 13:3.

.

 До цієї першої гри України на Євро-2012, я скептично ставилася до чемпіонату, навколо було так багато притягнених за вуха новин про Євро, всі намагалися начепити на свої мережі, товари, послуги приставку «Євро» і все це було так не щиро, не по-справжньому. Евро мені набридло ще до самого Евро, через це залишилась 11-го червня ввечері вдома, але моєю фан-зоною став Фейсбук. Наступного разу йду до фан-зони, і навіть якщо програємо французам, будемо підтримувати нашу команду!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.