Рішення Козятинської Міської Ради Вінницької області 18 сесія 6 скликання /

18 червня 2012, 22:50
Власник сторінки
Председатель общественного совета при городском исполкоме и руководитель организации "За здоровый образ жизни"
0
710
Рішення Козятинської  Міської Ради Вінницької області  18  сесія  6  скликання /

Рішення Козятинської Міської Ради Вінницької області 18 сесія 6 скликання Про Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України....

Рішення Козятинської  Міської Рада Вінницької області

18  сесія  6  скликання

Про Звернення до Президента України,

Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України 

             Розглянувши звернення Громадської організації «За здоровий спосіб життя», відповідно до норм статті 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою збереження інституту сім'ї, християнських цінностей, вихованням дітей та підлітків на традиційних національних звичаях, обрядах, інтересах, відносинах між жінкою та чоловіком та враховуючи думку громадськості Козятинська міська рада

ВИРІШИЛА:

1.   Прийняти Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення руйнування традиційних сімейних та християнських цінностей в українському суспільстві (звернення додається).

2.    Направити Звернення до Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України та у 10-и денний термін ознайомити громадськість шляхом висвітлення Звернення у засобах масової інформації та на офіційному сайті ради.

3.   Звернутись до Вінницької обласної ради з пропозицією підтримати ініціативу Козятинської міської  ради і прийняти аналогічне звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення руйнування традиційних сімейних та християнських цінностей в українському суспільстві.

4.   Виконання даного рішення покласти на секретаря Козятинської міської ради Лазарчук А.В.

5.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань законності, правопорядку, регламенту, депутатської діяльності, етики, топоніміки та контролю за діяльністю виконавчих органів ради. 

Міський  голова                                                           О. Гвелесіані

 

ЗВЕРНЕННЯ

Пане Президент!

Звертаємось до Вас тому що знаємо, що Ви є прихильником традиційної української сім’ї та християнських цінностей.

Сім’я відіграє важливу роль у житті суспільства, його стабілізації, гармонізації, подоланні соціальних проблем. Саме у родині насамперед формується світогляд людини і система моральних цінностей,а здорова, міцна родина є запорукою процвітання суспільства. Останні зміни у законодавстві України у сфері боротьби та протидії дискримінації скеровані на заборону тієї ж дискримінації у всіх її проявах, а також з метою наближення нашого законодавства до міжнародного, зокрема, європейського стандарту. Відповідне рішення Ви, як Президент України підписали 22 квітня 2011 року № 494/2011. Суперечливим у зазначеному документі є визначення основних понять дискримінації, а саме: за гендером/статтю, гендерною ідентичністю та сексуальною орієнтацією.

В Україні гендерна політика подається як рівні права чоловіків і жінок. Старий термін "стать", який вживали для відрізнення жінки і чоловіка, замінено на термін "гендер", що означає соціальна стать. Тобто вже не важливо, як людина народжується (за біологічною ознакою), а важливо, ким вона себе відчуває і, згідно з гендерною теорією, саме соціальна стать є домінуючою в суспільстві.

Згідно традиційних християнських вірувань Бог створив нас жінками та чоловіками, а сім’я в нашій державі – це священний союз чоловіка та жінки, натомість в Україні намагаються ввести на рівні законодавства гендерне виховання та гендерну політику, яка передбачає впровадження сатанинських технологій, які хочуть зруйнувати інститут сім’ї, створений Богом та просунути легалізацію таких збочень, як гомосексуалізм та педофілія.

В нас зараз є чудова нагода для того, щоб зупинити експансію гендерного виховання та гендерної політики в Україні.

 

А першим кроком на цьому шляху є: вилучення з офіційного вживання у нашій країні терміну «гендер», а відновлення у всіх законах, підзаконних актах та інших нормативно-правових документах слова «стать». Оскільки статей є дві, то і закони будуть стосуватися тільки відносин двох статей та їх майбутніх поколінь. Така дія дасть можливість не допустити руйнування фундаменту української родини та зберегти моральне здоров’я нації та виховати «нормальними» українцями наших дітей.

 

Наступне занепокоєння викликає новий Кримінальний процесуальний кодекс, який узаконює ГОЛОВНІ МЕХАНІЗМИ ЮВЕНАЛЬНОЇ ЮСТИЦІЇ, електронні засоби контролю,  домашні арешти та інші механізми, проти яких неодноразово виступала з протестами вся громадськість України.

Багато з пунктів нового КПК взагалі суперечать Конституції України, про що свідчать висновки та зауваження Головного юридичного управління.

Що стосується ювенальної юстиції, то глава 38 проекту Кримінального процесуального кодексу суттєво звужує права законних представників дитини – батьків. Це суперечить статті 22 Конституції України, де зазначено, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Частина 5 статі 226, частина 3 статті 227, частина 3 статті 488 Проекту передбачає усунення батьків від участі в слідчому, судовому процесі за наявності якихось «виняткових випадків», значення та перелік яких взагалі не визначено.

У частині 2 статті 493 Проекту законні представники зобов'язуються забезпечити «належну поведінку» дитини. Не конкретизовано, яка поведінка вважається належною, однак за її неналежність на батьків накладається штраф - від двох до п‘яти розмірів мінімальної заробітної плати. В такій безвихідній ситуації для батьків стаття пропонує альтернативу – «право відмовитися від подальшого виконання цього зобов'язання». Не визначивши вини особи карають штрафом або усуненням від батьківського обов'язку.

Згідно нового КПК переважне право захисту дітей слід надати невідомим «фахівцям», а не їх законним представника – батькам. Це суперечить статтям 22, 51 Конституції України, а також статті 154 Сімейного кодексу України, де зазначено, що батьки мають право на самозахист своєї дитини, право звертатися до суду, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій за захистом прав та інтересів дитини як їх законні представники без спеціальних на те повноважень.

Таких «підводних» каменів у Кримінальному процесуальному кодексі багато.

Тому просимо Вас, пане Президенте, використовуючи надану Вам народом України владу, припинити будь-які явні та приховані спроби моральної деградації суспільства та руйнування традиційної сім’ї як його основи:

• зупинити процес провадження гендерної політики в Україні;

• не допустити впровадження ювенальної (кримінальної) юстиції, через внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України. Припинити практику провадження ювенальних технологій в так званих «пілотних» регіонах України;

• в жодному випадку не підписувати проект Указу «Стратегія боротьби з дискримінацією в Україні».

Вважаємо за необхідне наголосити що система українського виховання формується як національна. Сім’я святиня людського духу, де навіть під час кризи зберігаються любов, вірність, чесність, сумління, взаємна повага. Громадська думка міцно береже цілісність сім’ї. Лише в сім’ї, як у джерелі продовження життя нації, є запорука гідного виховання українських дітей.

 

Якщо збережемо традиційну сім’ю – збережемо українську Націю!

  

Міський  голова                                                           О. Гвелесіані

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.