Кірєєвщина – тепер і на футбольних полях?

20 червня 2012, 09:23
Власник сторінки
Журналист, политолог
0
584
Кірєєвщина – тепер і на футбольних полях?

Можливо вперше після політичних подій 2004-го року українці так солідарно протестують проти вчорашніх некомпетентних (ІМХО) дій арбітрів і не зарахований гол Девіча збірній Англії.

Можливо вперше після політичних подій 2004-го року українці так солідарно протестують проти вчорашніх некомпетентних (ІМХО) дій арбітрів і не зарахований гол Девіча збірній Англії.

Приємно, що ніхто (в більшості своїй) не освистав наших хлопців після вчорашньої (не побоюсь взяти у лапки це слово!) „поразки”. Чого не скажеш, наприклад, про реакцію фанатів збірної Росії декількома днями раніше.

У фан-зоні та на вулицях панував стримано-піднесений настрій: українські вболівальники радо вітали шведів, які таки отримали свою першу і єдину на цьому чемпіонаті перемогу. І не просто так, „вийшли на прогулянку”, а достойно перемогли збірну Франції.

Не тільки в одного мене вчора було відчуття якогось дивного „злого посміху” долі: адже навіть шведам вдалося вирвати перемогу у Франції, українці – грали краще та проявляли більшу волю до перемоги, ніж англійці. Не зарахований гол – був немов остаточною краплею у цьому незрозумілому ірраціональному почутті вчорашньої нефартовості.

Більш того, багато хто щиро вважає (і тут, можливо, є доля правди), що такий гол могли не зарахувати саме збірній Україні, але точно б зарахували, наприклад, французам чи італійцям. Що не кажіть, а добрячий шмат „політики” у сучасному футболі – присутній. І вчора ми стали свідками цього, що ще більш пригнітило та зачепило за живе кожного щирого вболівальника нашої української збірної.

Самі гравці збірної Англії та їхні вболівальники щиро раділи перемозі, проте – і це було помітно – точно не вважали гру своєї збірної грандіозною та видовищною. В британській та європейській пресі в цілому – доволі стримано говорять про таку перемогу команди Туманного Альбіону. Англійці ж кажуть, що їм пощастило.

Проте у футболі, як і в будь-якому ігровому виді спорту, удача - це коли, наприклад, тобі призначили пенальті - і ти його забив/не забив. А тупо не зарахований гол – це, перш за все, некомпетентність арбітрів, а не вдача/невдача. З такою ж мотивацією можна було б казати "швидкій", що комусь пощастило вижити, а комусь ні через слабке здоров’я, а не через невчасний приїзд лікарів.

Ну що ж – наступні ігри покажуть, чи стане випадковість закономірністю, і як саме розплатиться за свій фарт збірна Англії.

А поки що констатуємо: збірна України зіграла чудово! Браво гравцям, браво тренеру О.Блохіну, браво вболівальникам!

І як співає в одній із своїх пісень Святослав Вакарчук: „...і не знайдеш, як не загубиш”. Отож, наші перемоги у майбутньому – мають стати ще більш грандіознішими, ніж могли би бути зараз.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: збірна України,Євро - 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.