«Нації вмирають не від інфаркту…»

06 липня 2012, 14:03
Власник сторінки
0
535

3 липня 2012 року в стінах Верховної ради України відбулась зрада українського народу та подарунок Російській Федерації – прийняття в другому читанні Закону Ківалова–Колєсніченка «Про засади мовної по

Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу.

Ліна Костенко

3 липня 2012 року в стінах Верховної ради України відбулась зрада українського народу та подарунок Російській Федерації – прийняття в другому читанні Закону Ківалова–Колєсніченка «Про засади мовної політики». Саме прийняття цього закону несе за собою здачу національних інтересів. Тобто, влада, яку вибрав український народ, зрадила його і це далеко не вперше починаючи з 2010 року.

Прийняття цього закону та, не дай Бог, підписання його Президентом України можна трактувати як сепаратизм, що тягне за собою кримінальну відповідальність.

Нагадаю, сепаратизм (від лат. separatio – відокремлення) – це прагнення окремих груп населення чи організації до відокремлення, відособлення; рух за надання частині держави права автономії чи за її повне відокремлення й створення нової держави.

Як відомо, на території Криму і Закарпаття та частково в Чернівецькій області вже давно є сепаративний настрій. Видання паспортів інших держав громадянам України, пряма агітація за приєднання до іншої держави, варто лише згадати 2004 рік та ПІСУАР (Південно-східна українська автономна республіка) і хто був його організатором. А тепер вони взялись за мову, до речі, перші, хто позитивно відреагував на прийняття даного закону, так це Державна Дума Російської Федерації!

На території Чернівецької області вже давно румуни кричать, що Буковина – це Румунія, і влада Румунії поставила головну ціль: відновлення кордонів Великої Румунії шляхом приєднання територій інших держав мирним шляхом або силою. Якщо реально на це подивитись, то велика частина населення Буковини, а саме жителі Сторожинецького, Герцаївського, Глибоцького, Новоселицького районну вже давно отримали паспорти громадян Румунії, зокрема частина депутатського корпусу цих районів, а також місцеве керівництво мають подвійне громадянство, а тепер ще закон про засади мовної політики прийняли. І якщо в цих районах більшість спілкувалась румунською мовою, більшість шкіл з румунською мовою викладання, спілкування у сім’ях румунською, то після вступу в силу даного закону можна взагалі забути про Українську мову на цих територіях. Для Румунії це також великий бонус – буде ще більша нагода підкреслювати, що Буковина – це Румунія. І взагалі по всій Чернівецькій області регіональною мовою стане румунська.

Я звертаюся до гаранта Конституції України Президента України В. Ф. Януковича – накладіть вето на даний законопроект, не будьте співучасником злочинну, тобто сепаратизму, відповідно до частини 2 статті 110 Кримінального кодексу України за «посягання на територіальну цілісність і недоторканість України». Вам і так є за що відповідати за 2 роки, які Ви при владі. Повірте, Вам і того вистачить.

А опозиції пораджу працювати не словом, а ділом. Кричати ми всі гарно можемо – покажіть на справі, тому що це вже другий ваш програш під час голосування по даному законопроекту. А якщо одні та другі не мають можливості та бажання працювати на благо Українського народу то можливо вам і не варто більше балотуватися до Верховної Ради, а дати шанс іншим молодим!

Віталій Тельпов, голова Чернівецької крайової організації УП


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.