Почему немецким врачам не удается вылечить Тимошенко?

11 липня 2012, 12:58
Власник сторінки
Научный руководитель отделения лазерной и эндоскопической спинальной нейрохирургии Института нейрохирургии им.акад.Ромоданова АМ
0
531

По поручению коллег предлагаю вниманию читателей общее мнение ряда украинских медиков.

Чому німецьким лікарям не вдається вилікувати Юлію Тимошенко?

Думка групи небайдужих українських лікарів

Упродовж останніх 5 місяців чи не весь світ споглядає за намаганнями німецьких лікарів з поважної клініки «Шаріте» подолати хворобу однієї пацієнтки – Юлії Тимошенко.

Ми здивовані тим, що професійного діалогу між німецькими лікарями та вітчизняними медиками не відбувається. Адже, зважаючи на відсутність позитивних змін у стані здоров’я пацієнтки, німецькі фахівці повинні бути зацікавленні в залученні українських медиків для досягнення результату – одужання пацієнтки. Тим паче, що на початку своєї роботи в Україні німецькі колеги не піддали сумнівам фаховості заключень наших лікарів.

Німецьким лікарям не вдається вилікувати Юлію Тимошенко протягом тривалого часу. І їм потрібно дати звіт про це не лише пацієнту, але й пояснити публічно, в тому числі - медичній громадськості України.

У зв’язку з цим до фахівців з Німеччини виникає низка цілком логічних запитань: як вони оцінюють виконання Юлією Тимошенко їхніх рекомендацій; чи дотримується пацієнтка прописаної системи лікування, режиму спокою. Якщо за ці місяці результат лікування не досяг очікуваного, це може означати одне з двох: або лікування не правильне або там немає чого лікувати. Чи вважають німецькі лікарі, що їхня пацієнтка з ними до кінця відверта? Яким чином вони убезпечили себе від симуляції хвороби?

Не дивно, що українські лікарі з Харкова звернулися до німецьких колег з пропозицією провести всебічний медичний консиліум, на якому з’ясувати принципи, методику, шляхи лікування пацієнтки, а за необхідністю надати консультативно-дорадчу допомогу.

Ми, як й інші лікарі, бажаємо Юлії Тимошенко якнайшвидшого одужання. Але не можемо стояти осторонь подій, що зачіпають честь і гідність українських лікарів. Юлія Тимошенко не довірила стежити за своїм здоров’ям українським лікарям. Вона має на це право. На скільки гідний цей вчинок – не нам судити, а громадянам.

Завдання лікарів – лікувати хворих, дотримуючись клятви Гіппократа. Упевнені, що наші колеги з клініки «Шаріте» сповідують ті ж самі принципи. Їхня репутація занадто дорога, щоб нею розплачуватися за бажання однієї особи «бути хворою».

Ми підтримуємо ініціативу харківських лікарів щодо їхньої вимоги у проведенні медичної дискусії із німецькими лікарями для з’ясування тривалості та методики лікування Юлії Тимошенко.

Що змусило нас виступити із публічною заявою? Відсутність пояснень прогресу у лікуванні, маніпуляції з інформацією про стан здоров’я пацієнтки та честь і гідність українських лікарів, яку зачіпає ця справа.

Відкриті до пропозицій. Сподіваємося, що наші думки будуть корисні.

 

ЗАБОЛОТНИЙ Дмитро Ілліч – директор ДУ “Інститут отоларингології                  ім.проф О.С.Коломійченка НАМН України”, академік Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України

         Головний оториноларинголог МОЗ України, член Президії Вченої медичної ради МОЗ України, Президент федерації громадських медичних об'єднань України, член медичної секції Комітету по Державних преміях України в галузі науки і техніки при Кабінеті Міністрів України, член Президії правління Європейської федерації оториноларингологів,  голова Українського наукового медичного товариства оториноларингологів.

         Головний редактор “Журналу вушних, носових і горлових хвороб”           та журналу “Ринологія”.

         ПЕДАЧЕНКО Євгеній Георгійович – керівник відділу нейротравми, науковий керівник відділення лазерної та ендоскопічної спінальної нейрохірургії ДУ “Інститут нейрохірургії ім акад. А.П. Ромоданова  АМН України”, академік Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат  премії АМН України в галузі клінічної медицини, премії ЦК комсомолу України в галузі науки.

         Головний нейрохірург МОЗ України, член Президії (1977 – 2007) і Голова (1994 – 2002) Вченої медичної ради МОЗ України. Член Всесвітньої, Європейської та Української асоціації нейрохірургів, голова українського представництва Міжнародної асоціації мінімально інвазивної спінальної хірургії (ISMISS), почесний член Російської асоціації нейрохірургів, член Королівського товариства хірургів США, член Американської (США)               та Європейської асоціацій мініінвазивної спінальної хірургії та ін.

         Академік Польської медичної академії, Європейської нейротравматологічної академії, Всесвітньої медичної академії ім. Альберта Швейцера.

         Член редколегій та редакційних рад 15 наукових журналів (Україна, Росія, США), в тому числі всесвітньо визнаних: “Neurosurgery” (США), “World Neurosurgery” (США), „Вопросы нейрохирургии им. Н.Н.Бурденко” (Росія), “Journal of Minimally Invasive Spinal Technique” (США), “Internet Journal of Minimally Invasive Spinal Technology”(США), “The Lancet Neurology (Ukrainian edition)” та ін.

         ЦИМБАЛЮК Віталій Іванович – заступник директора ДУ “Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова  АМН України”, завідувач кафедри нейрохірургії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, керівник відділу відновної та функціональної нейрохірургії, академік Національної академії медичних наук України, член Президії НАМН України, доктор медичних наук, професор заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державних премій України в галузі науки і техніки (1996, 2002), лауреат премії АМН України, лауреат премії ім. А. Везалія Американської асоціації нейрохірургів, голова експертної ради ВАК України з клінічної медицини (хірургічні хвороби), директор Координаційного Центру трансплантації МОЗ України (2002- 2004), член комітету з Державних премій України (2002-2006).

         Віце-президент Української Асоціації нейрохірургів, віце-президент  Української протиепілептичної Ліги, член Всесвітньої та Європейської асоціацій нейрохірургів, Європейського товариства функціональної та стереотаксичної нейрохірургії, Європейського товариства кріохірургів, Європейського товариства нейрореабілітологів, Європейського товариства нейронаук, Української асоціації трансплантологів, почесний член  Російської асоціації нейрохірургів.

         Головний редактор журналу “Вісник епілептології”, заступник головного редактора “Українського нейрохірургічного журналу”, член редколегій  10 фахових журналів. 

КОРНАЦЬКИЙ Василь Михайлович – головний лікар – заступник директора по клінічній роботі Національного наукового центру “Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска” НАМН України, професор кафедри Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, відмінник охорони здоров’я, Голова Центральної етичної комісії МОЗ України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,врачи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.