Чи були свободівці під Українським Домом?

12 липня 2012, 12:29
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
1350

або хто замовив інформаційний бойкот ВО «Свобода»?

Чи  були свободівці під Українським Домом, або хто замовив інформаційний бойкот ВО «Свобода»? - ще вчора зранку під таким заголовком я хотів опублікувати на своєму блозі матеріал про «мовне» протистояння 3-6 липня та його висвітлення в ЗМІ.

Мені, наприклад, ну просто кортіло переповісти, як у неділю у підсумковому випуску новин на «буржуйському» каналі 1+1 раз-по-раз на екрані з’являється героїчний чемпіон світу з порізаним пальцем й поодинокі прапори кольору його крові, і нікого з партії, яка за визнанням абсолютної більшості присутніх в ті дні ЗМІ під Українським домом, змогла дати відсіч протиправним діям «Беркуту» (за винятком  хіба що кадрів з мітингів в західно-українських містах, де не показати «Свободу» було просто неможливо). Ну, думав я, це і зрозуміло, канал же явно не наш, гляну я «перший інформаційний» та ТВІ – ті ж не спотворять дійсність і точно розкажуть всю правду!

…і помилився. Обидва ще донедавна «мегачесні» канали, показуючи фінальний мітинг опозиції під Українським домом у минулу п’ятницю «чесно» показали в повному обсязі виступи Яценюка, Томенка, Гриценка і Кириленка - по 2 рази кожного, і вже  традиційно «забули» дати пряму мову лідера ВО «Свобода» О.Тягнибока. Переглядаючи новини протягом усіх днів «мовного» протистояння у глядача очевидно мало виникнути риторичне запитання – а чи була «Свобода» під Українським Домом і цього разу, адже минулого разу вона «проігнорувала» протестну акцію опозиції під Верховною Радою (див. Ар'єв: «Хто мені пояснить, чому під ВР не прийшла "Свобода" ?»).

Якби я особисто не був присутнім під Верховною Радою 5 червня і на Європейській площі під Українським Домом протягом усіх днів «мовного» протистояння, то можливо я б теж поставив собі таке запитання?

 Але я був….і все бачив!

5 червня бачив майже  2 тисячі депутатів місцевих рад від ВО «Свобода» біля стін Парламенту , бачив там 3-х голів облрад – Панькевича, Кайду, Сича,бачив Іллєнка, Кошулинського, Гелевея...

Під Укрдомом бачив  Тягнибока, Мохника,  Мірошниченка, Кізіна, Сиротюка, Андрійка, Ноєвого,  Аронця, Левченка і ще багатьох побратимів  -  як вони   захищають мирний люд  від озброєних беркутівців  в ніч з 3-го на 4-те липня…бачив їх під ранок того ж дня…бачив увесь наступний день і так…аж до того мітингу, що його оприлюднив ТВІ у неділю.  Звичайно, були там й інші патріоти – Бригинець,  Данилюк з хлопцями  зі «Спільної справи», «тризубівці», «унсовці», козаки…..  Навіть Кличко якось завітав і… давав інтерв’ю  - направо, наліво, а поруч йшла бійка, не чемпіонська,  така – просто людська бійка - простих українських людей з простим українським спецназом…..

 Але все це знаю я, знають і всі побратими, які були біля Українського Дому з 3-го по 6-те липня і, як з’ясувалося згодом, зовсім не знає бабуся з Хмельницька і  дядько з Чернівців, яких там  не було.  Та що там в Чернівцях і Хмельницьку?! – у Києві у вчорашній розмові з 2-ма лікарями – достатньо поінформованим прошарком суспільства, почув щирі слова здивування: «..а що – і «Свобода» там була?»

А не знають – БО ПО «ТЄЛІКУ» НЕ ПОКАЗУВАЛИ!

Хіба що так, з-поза спини Арсенія Петровича…

Проте, вчорашній ефір на «Інтері» програми «Про життя» зняв усі запитання. 4 кримінальні справи проти свободівців та її прихильників, неприкриті спроби тиску ведучого на аудиторію з намаганням схилити її до думки, що свободівські «бійці» побили «мирний Беркут» та наші прапори, які що п’ять хвилин з’являлися в кадрі, дали однозначну відповідь на моє, по суті, риторичне запитання – ВО «Свобода» була під Українським Домом саме тоді, коли там було найбільш небезпечно!

Інша річ, що цей висновок визрів у глядачів всупереч редакторській політиці «незалежних» тележурналістів, без участі в програмі жодного свободівського представника, тому що це – ПРАВДА. А вона рано, чи пізно все рівно переможе!

Я в цьому переконаний!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.