Іноземні туристи обирають львівські ринки

12 липня 2012, 14:26
Власник сторінки
ГО "Ринкові ініціативи"
0
637
Іноземні туристи обирають львівські ринки

Найбільше гостей з-за кордону вражають ціни: кажуть, такі свіжі та домашні продукти у них коштують втричі дорожче.

Гості з Німеччини - Герман та Наталі Швайнкє - приїхали до Львова ще минулої п’ятниці – кажуть, щоби подивитися місто. «Ми вперше у Львові, і дивуємося: як ми раніше тут не були? Це справжнє європейське місто із надзвичайно красивою архітектурою і привітними людьми», - каже Наталі Швайнке. Гості оселилися неподалік цирку, прийшли на закупи на ринок «Привокзальний». «Тут не як у супермаркеті – усе продають одразу на прилавках, свіже, і можна торгуватися. У нас такі продукти, без ГМО, можна купити лише у спеціальних відділах великих торгових центрів. Такі овочі і фрукти продають із лейбою «Ohne gentechnik» - «без ГМО». Кілограм помідорів може коштувати від 8 до 13 євро. У вас їх можна придбати майже за безцінь».

Як розповів адміністратор мясного павільйону ринку «Привокзальний» Андрій Задорожній, минулого тижня до них завітали німецькі тележурналісти. «Вони знімали у нас ще минулого року, напередодні Євро, про якість українських продуктів, каже Андрій Задорожній. - Приїхали і цього року, були задоволені».

На Краківському ринку кажуть: під час Євро 2012 до них приходять до десяти іноземних туристів щодня. «У дні матчів на ринку буває по тридцять гостей з-за кордону, розповів заступник директора Краківського ринку Іван Хас. – У нас працює двоє перекладачів – вони консультують туристів німецькою, французькою та англійською мовами». За словами Івана Хаса, найбільше іноземні фани купують фрукти – помідори, огірки, яблука. Мясо купують менше.

Борис Сергієнко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.