Іноземці за кордон-політики за мову

14 липня 2012, 17:06
Власник сторінки
0
331

Акція на захист української мови

Уже другий тиждень минає з дня оголошення безстрокової акції  проти нелегітимно (з процесуальними порушеннями) прийнятого закону «Про засади державної мовної політики, який так і не був підписаний ні, спікером, ні президентом. Основною вимогою  акції, що, по іронії долі, проходить на Європейській площі столиці-- є не підписання згаданого закону.

 На сходах біля українського дому розмістився своєрідний табір під відкритим небом. Вживання слова «табір» не є голослівним,  адже в протестувальників є певний розпорядок дня,  інтендант, медик і навіть культурно-освітня програма…

Так ранок починається молитвою та гімном України, далі сніданок, ранковий туалет обговорення плану, читання, народний університет—тематичні лекції від професорів, митців, юристів або просто цікавих людей, обід, зустріч із свідомими представниками політичної опозиції, ділення новинами, вирішення проблем, огляд голодуючих, вечеря, зустрічі з митцями, вечірні концерти, танці—так, протестувальники вміють веселитися, побажання один одному «на добраніч», сон під відкритим небом, а далі знову гімн, молитва…

Перебуваючи в таборі сміло можна вивчити географію України—адже є представники з усіх регіонів від Львова до Донецька від Чернігова до Севастополя.

 А головне- в очах тамтешніх не помічається  ненависті, злості чи розчарування, а лише любов один до одного, надія і віра в перемогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.