Що заважає українцям читати?

17 липня 2012, 19:02
Власник сторінки
0
399
Що заважає українцям читати?

Не бути Україні розвиненою державою! Існує важливіша ніж газ, пенсія та Євро-2012 проблема!!!

       Будувати Україну – українцям. Але питання: «За рахунок чого?» Найдешевший людський ресурс – мозок, тепер розкіш для середньостатистичного українця. Про необмежені можливості мозку відомо багато, відомо також, що книжки найкраще розвивають розумові здібності. Але виходить, що в Україні, щоб заповнити простір власного мозку, слід мати немалі матеріальні ресурси.

Пам’ятаю з дитинства, як батьки постійно щось начитували, щось показували у книжках. Бабуся взагалі вимагала, щоб я щодня читала книжки різного напрямку. І я щиро вдячна їм за це. А за що подякують нам наші діти?

Мене до глибини душі вразили дані опубліковані вітчизняними дослідниками. Вражаюче, але  українці читають менше за всіх. Парадоксально, але середньостатистичний українець в рік читає до 10 книжок. Для прикладу поляк читає більше 40 книжок на рік, німець взагалі 135.

Але ж колись все було інакше, колись СРСР називали «найбільш читаючою країною у світі» - і це відповідало дійсності.

А ми ще щось вимагаємо від сучасних політиків, але ж вони також в числі тих «не читаючих українців».

Чому так?

Кажуть проблема в цінах, які на друковані видання надзвичайно дорогі, і мовляв новий Податковий кодекс загострить ситуацію. Адже Україна сьогодні майже не друкує книжок.

Проте я до глибини душі впевнена, що головне БАЖАННЯ!!! А його як виходить у нас немає. Можливо на підсвідомому рівні ми не хочемо розвиватись, але у такому випадку про який розвиток, про яке майбутнє нашої держави ми можемо говорити.

Власне я звикла читати, мені байдуже, що це – українські, російські чи навіть польські письменники. Але беручи книгу до рук я гублюсь в ній так само, як більшість моїх сучасників губиться вконтакті. Букви на папері формують культуру вдумливого читання, а не клікового, розвивають логіку, вміння аналізувати ситуацію, пробуджують фантазію і креатив.

Читайте, розвивайтесь, будуйте нову УКРАЇНУ!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.