Провал дніпропетровської гвардії Юлії Тимошенко

25 липня 2012, 12:39
Власник сторінки
Журналист
0
559

Логічно було б передбачити, що у майбутніх списках опозиції ми не побачимо деяких заплямованих осіб. Але Юлія Тимошенко не любить визнавати свої помилки. Вона на це просто нездатна...

На виборах до Верховної Ради України у жовтні 2007 року під прапорами Юлії Тимошенко та гаслами про суцільну справедливість від Дніпропетровщини пройшло декілька наших земляків.
Минув деякий час, і ми дізналися, що певні особи змінили політичні кольори та швидко покинули ряди бютівців. Характерну для бютівців манеру тікати від власної партії ми зараз коментувати не будемо.
На сьогоднішній день в лавах «Батьківщини» з колишніх дніпропетровських залишилися: Гарегін Арутюнов, Антоніна Болюра, Іван Кириленко, Вадим Коротюк, Олександр Рябека, Михайло Соколов, Юрій Трегубов, Євген Шаго.
Відразу зауважимо, що Арутюнов та Коротюк працюють в інших областях України, але на час нашого дослідження ми будемо розглядати їх в якості обраних від Дніпропетровщини.

На днях громадянський рух ЧЕСНО оприлюднив результати кампанії «Фільтруй Раду». Нагадаємо, що учасники Руху розробили для кандидатів громадські критерії доброчесності, серед яких, зокрема, такі:
-    відсутність фактів порушень прав і свобод людини;
-    незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;
-    непричетність до корупційних дій;
-    прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя;
-    особисте голосування в парламенті;
-    участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів;

Спільно з журналістами та громадськими активістами учасники Руху перевірили нинішніх народних депутатів України на відповідність цим критеріям.

Запрошуємо розглянути та оцінити результати кампанії  щодо депутатів від опозиції Дніпропетровщини.
Чому саме них? Нагадаємо, що Юлія Тимошенко не забуває наголошувати кожного разу на моральних якостях своїх депутатів, постійно підкреслюючи їх чесність та відданість ідеалам. Крім того, Тимошенко особисто взяла на себе відповідальність за кожного з майбутніх депутатів.

Почнемо з Гарегіна Арутюнова. Одіозна колись для Дніпропетровська фігура, задіяна у багатьох корупційних скандалах.
Не дивно, що фільтрацію не пройшов. Провалив 5 пунктів з 6.


Антоніна Болюра не витримала перевірки 3 пунктів з 6. Нагадаємо, що за Болюрою тягнуться звинувачення ще з діяльності кампанії ЄЕСУ.
Її попадання у виборчі списки «Батьківщини» - це плата Тимошенко колишнім працівникам за мовчанку.



Іван Кириленко. Не пройшов 2 пункти з 6.



Вадим Коротюк. Розділяє місце разом з Іваном Кириленко: 2 пункти з 6.



Олександр Рябека. Теж не витримав перевірку двома пунктами. Але в його випадку він не пройшов перевірку по критерію «Непричетність до корупційних дій». Це при тому, що Олександр Григорович є співавтором законопроекту щодо створення в Україні ще одного карального органу під назвою «Національне антикорупційне бюро» та є головою підкомітету з питань законодавчого забезпечення антикорупційної політики.



Михайло Соколов. Теж відома у Дніпропетровську своїми негативними діями фігура. Соколов декілька разів був у центрі гучних скандалів. Провалив 5 пунктів з 6.



Юрій Трегубов. Багатьом дніпропетровцям це прізвище взагалі нічого не скаже. Але завдяки своїй мамі – особистій секретарці Юлії Тимошенко – він може бути впевнений у отриманні мандату наступного скликання. Так, не дивуйтеся, родинні зв’язки у БЮТі вкрай важливі!
Не пройшов 4 пункти з 6.



Євген Шаго. Разом з Антоніною Болюрою є представником колишнього ЕЄСУ. Знаходиться в депутатах лише завдяки особистому побажанню Тимошенко. З 6 пунктів не подолав 2. 



Як ми бачимо, жоден з депутатів не пройшов перевірку громадськості. Нажаль, ми не можемо отримати особистий коментар Юлії Володимирівни про своїх земляків.
Але я маю сподівання, що вона знайома з результатами перевірки та зробила певні висновки.

Логічно було б передбачити, що у майбутніх списках опозиції ми не побачимо деяких заплямованих осіб.

Хоча щось мені підказує, що всі згадані особи будуть у списку: адже Юлія Тимошенко не любить визнавати свої помилки.

Вона на це просто нездатна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.