Схід і захід разом!

25 липня 2012, 18:01
Власник сторінки
0
468

Не треба ділити Україну на схід і захід. Україна єдина і в всіх її регіонах проживають достойні люди-українці!

Особисто мені дуже не подобається коли людину судять за її місцем проживання, ти східняк-бандит, ти західняк-бандерівець. Як на сході так і на заході є різні люди, як хороші так і не дуже, просто в очі впадає завжди погане і під його впливом створюється стереотип. А на позитивну чомусь ніхто не звертає увагу.Чому всі звертають увагу на російських шовіністів тільки на сході? На заході їх теж немало. Чому УПА асоціюють з заходом, на сході воно теж існувало.

 Доля на довгий  час розділила  нас кордоном. Навіть тоді в умовах розколу всі назавали себе українцями і прагнули жити в одній, власній, державі,а тепер гризуться між собою.Як так сталося? Ми самі дійшли до такого, чи нас хтось підштовхнув? Так без допомого «старшого брата» тут не обійшлось, але ще більше погіршують ситуацію львівяни,які чомусь вважають себе кращими за решту українців і в відкриту це заявляють. За часи окупації Польщею вони набралися від поляків далеко не найкращих рис, до того ж перед тим, як критикувати схід за велику кількість москалів нехай порахують скільки в них євреїв, які для українців зробили не менше «добра» ніж ті ж москалі. Так, що перед тим як висміювати іншого подивись краще на себе!

Дискримінацію зазнають східняки з боку заходу. Частіше можна почути якісь критичні висловлювання в бік сходу, ніж навпаки. Мені доводилося частіше спостерігати саме такі ситуації. В чому вони завинили. Тому що розмовляють російською-так то в них вже так склалося, зустрівши україномовну людину вони стараються розмовляти українською, хоч і ламаною, але ж краще ніж нічого. До того ж вони виправляються. Проживши певний час в україно мовній компанії вони починають спілкуватися українською навіть по поверненню додому і вчать свої друзів, натомість західняки доволі швидко «міняють полярність». Наведу приклад; знайомий їхав на схід по роботі за три місяці почав говорити російською і навіть по поверненню додому не виправився, тепер в нього вся сімя говорить російською. Отакий то патріот. Ще одна схожа ситуація тільки з іншим кінцем. Знайома зі сходу приїздила на захід по роботі, української не знала взагалі, пробула вона тут пів року потім повернулася. Зустрілися ми з нею через рік і розмовляла вона української, а перебували ми в донецькій області. Потім я зустрівся з її друзями, які розповіли мене про те, як вона їх вчила української і не хотіла спілкуватись з ними російською, в результаті її друзі теж почали спілкуватися українською.

 В них інші політичні погляди? Так в цьому питанні жодна з сторін не має морального права критикувати іншу. Обидві сторони показали, що не вміють вибирати лідерів,як захід так і схід. Про що я говорю пояснювати думаю не треба?

Східняки навіть дізнавшись, що ти з заходу допоможуть і ставлення до тебе в них не зміниться, окрім Криму.. На заході ж все навпаки тільки зачувши, що ти східняк ставлення міняється і допомоги не дочекаєшся. Зараз я описую те, що пережив сам, не знаю можливо то тільки в мене так стається, але пишу про те що бачив.

 Не потрібно гризтися на догоду нашим ворогам! Потрібно об’єднатися. Поки будемо жити нарізно нічого не зміниться, принаймні на краще. Українець українцю-брат, і не має значення з сходу ти чи заходу головне, що в тебе в серці, от за цим і потрібно судити людину!

 

 

Хочу пояснити чому вживаю слово москалі. Тут ніякого шовінізму не має просто Росія велика і там проживає багато народів сибіряки, уральці, кавказці, кубанці і т.д.  всі вони є росіянами, а в своїй статті  я говорю про Росія угро-фінської групи. Туму просто не хочу міряти їх всіх однією міркою. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.