Знову про мову

28 липня 2012, 07:54
Власник сторінки
Dolce far niente
0
747

і про те що нас можливо чекає


Кожна держава утворюється і живе навколо речей які є інтегральними, об'єднуючими. Ті які об'єднують народ цієї держави, які змушують народ жити спільно і спільно розвиватись.
Наприклад США створена на ідеалах свободи і громадянських прав. За 200 років там було різне, є і свій результат. Десь держави були створені на основі об'єднання навколо монарха. Є держави створені на основі об'єднання навколо певної віри....
Проте що є одним з головних об'єднуючих факторів усіх держав? Це мова.

КіКі (Ківалов-Колєсніченко) кажуть нам що кожен повинен мати право знати ту мову яку хоче. Не говорити, а іменно знати! Говорити людина може любою мовою, для кожного не поставиш міліціонера 24 години на добу 365 днів на рік.
Нам як і всім потрібен об'єднуючий фактор який дасть перспективу для довгого і тривалого існування держави Україна. Яким може бути цей об'єднуючий фактор? Державні символи? Гімн-герб-прапор?  Це вагомий чинник - але на повноцінний об'єднуючий фактор вони не тягнуть. Культура? Культура має властивість до змін. Історія? Останні триста років перебування в РІ і СССР нам показали ЩО можна робити з історією, та й зараз ми не вільні самостійно писати і досліджувати свою історію - нашу історію пишуть і нам нав'язують зовсім в іншому місці, в основному за межами України. Як завжди...

Залишається мова.
Яке майбутнє України нас чекає коли офіційно, законами закріплюють двомовну ситуацію в Україні? Ми виживемо? А як? Одна половина знатиме лише українську - інша лише російську. І шо? Що нас триматиме вкупі? Історія в нас різна. Для одних історія це Ленін, Сталін і Катерина друга - для інших  Мазепа, Шевченко, Петлюра, Бандера. Державні символи? Для одних держсимволами є чорвона ганчірка (для особливих маргіналів це триколор) - для інших жовто-синій прапор. Тепер вже мова у нас буде різною. Офіційно.
То для чого тоді чекати коли Україна остаточно загине? Загине чи через зовнішні чинники (агресивна політика інших держав на яку в нас не буде ні сил ні бажання достойно відповідати) - чи через вищенаведені чинники внутрішні? Може б нам тоді вже самим розійтись? Кожен буде мати свій герб, прапор, історію, культуру і героїв. І кожен зі своєю мовою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.