Комунальна власність і як нас грабують

01 серпня 2012, 07:53
Власник сторінки
Студент
0
339

Приклади, пояснення і нова ідея- яка потребує оцінки

Наведемо один з фактів Стрийської міської ради. Рішенням сесії було передано в приватну власність, декілька сотих землі - безоплатно, одному з місцевих "олігархів".

Те що законно, не завжди справедливо.
Дійсно дії міської ради були законними, але не справедливими. Оскільки внаслідок таких дій , було зменшено частку комунальної власності в загальній структурі форм власності м. Стрия.

Комунальну власність на якесь майно можна порівняти наступним чином. Допустимо в мене є двоє знайомих і ми якимось чином набули автомобіль.Власність на цю машину в нашому колі можна назвати- комунальною. Коли ми вирішили його продати, ми виручену суму з продажу автомобіля розділяємо на трьох - бо так справедливо!!!

А чи буде справедливою наступна схема? 

Допустимо кожна сімя, сформована жителями територіальної громади (жителів міста) має рахунок в банку. На території міста діють комунальні підприємства, які приносять прибутки. Прибутки цих підприємств розподіляються, які і прибутки одержані від продажу комунального майна, по рахунках сімей. Кожна сімя, сплачує місцеві податки, як і підприємці та підприємства , для забезпечення всякої фігні (дороги, інфраструктура, тощо.)

Як вам це? Чи ліпше то шо є зараз?







Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.