Театр ім.Верховної Ради. 7й театральний сезон. Репетиції розпочато.

06 серпня 2012, 19:49
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
449
Театр ім.Верховної Ради. 7й театральний сезон. Репетиції розпочато.

Не дивно, що на вулиці неймовірне пекло, бо разом із останнім місяцем літа – «Пошла жара»

Постукала у двері нещасних, втомлених українців, чергова передвиборча кампанія… А це означає, що репетиції нових політичних вистав – розпочато!

Як на мене, вибори в Україні, дедалі частіше стали нагадувати не політичні перегони, а конкурс талантів, де кожен сумлінно вчить свою роль, а потім виразно і красиво декламує її на публіці.

З кожними виборами, на помостах української агітаційної сцени, в математичній прогресії росте кількість «творчих колективів», які бажають прийняти участь у шоу державного масштабу.

Мені, як випускниці кафедри «менеджменту шоу-бізнесу», неймовірно цікаво слідкувати за кожним, продуманим до дрібниць, перформансом.

Все на стільки банально і передбачувано, що на запитання «А що змінилось за ці роки?», ніхто виразної відповіді і не дасть,  а до влади все одно рвуться усі.

Майже всі передвиборчі з’їзди партій відбулись, списки кандидатів складені і оприлюднені. Питань немає. Іншого і не передбачалось:

Партія Регіонів, не стала особливо перейматись, і не змінюючи своїм традиціям, набрала вокально-інструментальний ансамбль: там і Повалій, і Могилевська, і Поплавський. Ну звичайно без спонсорської підтримки Ахметова вистава не відбудеться, тому з’їзд відбабахали на повну катушку у виставковому центрі із всім притаманним ПР пафосом – 6 тисяч делегатів, металошукачі, перекриття дорог, червона доріжка…

Що стосується об’єднаної опозиції, так це моя улюблена тема. Мало того, що із списками визначились менше ніж за пів години, із своїм «ідейним» лідером - Юлею їх не узгодили, так і «стареньких» із Батьківщини відтіснили у хвіст, за ради спонсорів із інших партій. А тих, хто переймався з цього приводу, записали у провокатори, і швиденько розійшлись.

Кличко теж особливо не здивував. Гордо пройшовшись по червоній доріжці, і прочитавши із шпаргалки промову, він щедро наповнив свій передвиборчий список «міксом» із зірок, письменників та біженців інших політичних партій.

Але, без сумніву, оскар за  кращу режисерську роботу  у цій нелегкій боротьбі я вручаю партії «Україна-вперед», а її молодому лідеру Наталії Королевській, віддаю, чесно зароблений приз, за кращу жіночу роль у передвиборчих перегонах. Як на мене вона переплюнула навіть саму королеву сцени – Тимошенко.

Не дивлячись на те, що вся ця вистава спланована, організована, а головне профінансована діючою владою, - Наташа чудово тримається, і майже добилася того результату, якого прагнуть її піарщики – порівняння з Батьківщиною – матір’ю.

А що стосується її шикарних народних списків, це взагалі цікава історія. Хіба за Шевченка, чи за Ступку я голосувала там на Печерську у наметі?! Хіба вони були у тому народному списку? – ні. А що це тоді? – неймовірно передбачуваний крок з надією на те, що частина електорату – вболівальники Шевченка і шанувальники Ступки, підтримають партію… Сумнівно, але факт…

Наступною розпочала репетицію і роздачу ролей - Компартія. Червоні прапори; невмеручі лозунги «Повернемо країну народу»; Симоненко,який, напевне, і сам вже не вірить в доцільність програми партії; Мартинюк, якого і не видно на фото із з’їзду, бо тепер він аж шостий у списку; і зал покритий лиш сивиною і лисиною…

А завтра проведе з’їзд ще одна політична сила – «Радикальна Партія Ляшка». На помостах передвиборчої сцени цей колектив зявився не так давно, але вже завоював своїх недругів і прихильників. Лідер партії – Олег Ляшко, постать цікава та неординарна. Для деяких до кінця не зрозумілі його шалені витівки, але  якщо вже мова йде про політичний шоу-бізнес, то ця людина, чи не єдина, хто по справжньому вірить у свою роль, і, напевне, не грає її, а живе нею…        

Приємно вражає той факт, що нарешті у нашій країні починає зявлятися гідна опозиція, і я зараз не про тих, хто у все горло кричить про свої наміри повалити правлячу владу, і обіцяє негайне становлення демократії, а про тих, хто, насправді, радикально налаштовано ДІЄ!

Що буде далі, знає тільки Бог. А ми – українці, вже купили білети, і чекаємо на відкриття 7го театрально сезону, самого масового в Україні шоу, яке відбудеться 28го жовтня 2012 року. 

А буде це інтелектуальна гра, чи циркова вистава, покаже час…

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Янукович,КПУ,Симоненко,Яценюк,Кличко,Шевченко,ВР,Верховная Рада,Батьківщина,Королевська,Ляшко,опозиція,РПЛ,УДАР,Радикальна партія,Ступка Остап,Україна,Олег Ляшко,Партія регіонів,Україна - Вперед!,Мартинюк,Ольга Зубко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.