Лохвицька Лариса Юріївна

09 серпня 2012, 10:22
Власник сторінки
0
457
Лохвицька Лариса Юріївна

Член Президії Політради Ліберальної партії України.

         Лохвицька Лариса Юріївна, член Президії Політради Ліберальної партії України,  народилася 11 квітня 1954 року в місті Києві.

         Навчалася у Київському державному університеті ім. Т.Г. Шевченка на факультеті кібернетики за спеціальністю прикладна математика. Цей випуск 1978-го року був один з перших, що готував фахових програмістів в Україні.

         Трудову діяльність Лохвицька розпочала ще на третьому курсі університету на Машинорахунковій станції тресту „Південзахідтрансбуд” , а після закінчення навчання працювала на посаді програміста у відділі автоматизованих систем управління  цього ж тресту.

         Однак професійної діяльності та карєрного зростання Ларисі Лохвицькій не було достатньо для життєвого самовизначення. Невдоволення тодішньою тоталітарною комуністичною системою і відкритий громадянський спротив призвели до її арешту 12 січня 1981 р. А 29 липня  вона була засуджена по статті 187- прим КК УРСР до трьох років ув’язнення. (У 1991 р.  реабілітована згідно ст. І Закону Української РСР „про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні”).

         Після звільнення з 1984 р. по 1990 р. працювала на посаді інженера-програміста в УДППКІ  „Важпромавтоматика”.

         В 1987 р. стала одним із засновників громадсько-політичної організації Український культурологічний клуб, де очолювала релігійну секцію. Після приєднання УКК в якості колективного члена до Української Гельсінської спілки працювала у редакції газети УГС „Голос відродження” та у правозахисному виданні «Экспресс-хроника».

        З 1988 р. член Товариства політвязнів та репресованих.

        У лютому 1988 р. Лохвицька увійшла до ініціативної групи з відродження Української Автокефальної Православної Церкви. Була членом Єпархіальної ради, обиралася делегатом собору УАПЦ та об’єднавчого Собору УАПЦ – УПЦ КП.

          В 1990-1993 рр. працювала скарбником і старостою парафії Св. Миколая (Притиска) Української Автокефальної Православної Церкви (потім Української Православної Церкви Київського Патріархату). Була секретарем Київського відділення православного Братства УПЦ КП. Автор робіт з історії Української Православної Церкви.

       Лариса Юріївна завжди була прихильником ліберальної ідеології, заснованої на принципі індивідуальної свободи. Однак вважає, що цей принцип не виключає, а, навпаки, допомагає утримувати на висоті загальні цінності народу, підкреслюючи важливість і необхідність плекання громадських почуттів. Впевнена – в основі патріотизму лежить громадянська гідність.

          В 1996 р. Лохвицька вступила до лав Ліберальної партії України. Працювала спочатку кореспондентом  газети „Ліберальний Вісник”, у 1997 р. – відповідальним секретарем цього видання, а з 1998 р. – головним редактором „Ліберальної газети” та керівником прес-служби ЛПУ. Автор статей з історії та розвитку українського лібералізму.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.