Львівські військові вертолітники готуються до наступної ротації у Конго

10 серпня 2012, 08:17
Власник сторінки
0
362
Львівські військові вертолітники готуються до наступної ротації у Конго

Відбулися заняття екіпажів армійської авіації у рамках підготовки особового складу другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України до місії у Конго.

Сьогодні, 10 серпня, відбулися заняття екіпажів армійської авіації у рамках підготовки особового складу другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. На Рівненському загальновійськовому полігоні екіпажі вертольотів Мі-24 та вертольотів Мі-8 7 полку армійської авіації 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України виконують навчально-тренувальні польоти з виконанням вогневих завдань.
Екіпажі армійської авіації здійснили переліт з Нового Калинова, що на Львівщині, до села Любомирка, що на Рівненщині. Під керівництвом начальника армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майора Валентина Пістрюги екіпажі бойових та транспортно-бойових вертольотів виконають польоти з виконанням «фото стрільби», польоти з виконанням пусків некерованих ракет С-8, виконанням завдань застосування гарматного озброєння, автоматичної 30 міліметрової гармати ГШ- 23.
За словами командира 7 полку армійської авіації полковника Юрія Вербельчука, який теж бере участь у виконанні льотних завдань, метою практичних занять є удосконалення навичок кожного льотчика у виконанні маневру під час подолання засобів протиповітряної оборони умовного противника, враження його цілей з гарматного озброєння гвинтокрилої машини.
– Інструктор навчає льотчиків контролювати витримку необхідної висоти і швидкість польоту, правильно знаходити задані цілі, визначати дальність стрільби, правильність прицілювання, робити відхід від цілі і прокладати маршрут для повторного заходу, – підкреслив полковник Юрій Вербельчук.
Варто зазначити, що упродовж  підготовки особового складу 7 полку армійської авіації до ротації, у небі над Карпатами екіпажі пройшли вишкіл з польотів у гірських умовах. Особливістю цієї підготовки є виконання льотних завдань на малій висоті та здійснення посадки на майданчик обмежених розмірів.

Наша довідка: На території Демократичної Республіки Конго в 1998 році спалахнула кровопролитна Друга конголезька війна за участю 11 держав Африки, яка забрала життя близько 4 мільйонів осіб. Міжнародний контингент ООН присутній в країні з 1999 року Після закінчення війни в сучасній ДРК залишаються різні повстанські групи. Вони грабують джерела корисних копалин на сході країни, що належать уряду, а також займаються викраданнями і вбивствами мирних жителів. Поширена серед них і контрабанда золота. Спрямування українських миротворців до Конго схвалила Верховна Рада 22 грудня 2011 року. Необхідність спрямувати військові вертольоти в ДРК постала перед ООН після того, як Індія відкликала дев'ять вертольотів зі складу миротворчого контингенту. У складі 18-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго – 157 миротворців, 23 одиниці автомобільної і спеціальної техніки, понад 50 тонн технічного та тилового майна, а також 4 гелікоптера Мі-24. Екіпажі українських гвинтокрилів забезпечують авіаційний супровід та авіаційну підтримку сил Місії ООН, патрулювання кордонів ДР Конго та ведення повітряної розвідки.

підполковник
Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ,
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.