Вся правда о газете The New York Times

11 серпня 2012, 09:46
Власник сторінки
Блогер
0
796
Вся правда о газете  The New York Times

The New York Times (рус. Нью-Йорк таймс) — третья по популярности (после The Wall Street Journal и USA Today) газета США. Как и основная часть американских газет, The New York Times создана как регион

The New York Times.svg
Tип

Ежедневная газета

Формат

Широкоформатная


Владелец

New York Times company

Издатель

Артур Окс Сульцбергер мл.

Редактор

Билл Келлер (с 2003)

Основана

1851

Цена

USD 1.00 понедельник-суббота
USD 3.50 воскресенье
USD 3.50/5.00 специальные выпуски

Главный офис

Нью-Йорк, США

Тираж

876 638 ежедневный
1 352 358 в воскресенье


История

Основана 18 сентября 1851 года журналистом и политиком Генри Джарвисом Рэймондом, вторым председателем Республиканского Национального Комитета, и бывшим банкиром Джорджем Джонсо; тогда издание называлось «New-York Daily Times». Код ISSN: 0362-4331. Тираж (в 2005 году) 1 млн 131 тыс. экземпляров в обычные дни и 1 млн 681 тыс. экземпляров — воскресные выпуски. Распространяется по всему миру.

Владелец

Владельцем The New York Times с 1896 года является семья Сульцбергеров. В 1960 году, после того как издатель газеты стал публичной компанией, семья продолжает контролировать газету, имея в собственности контрольный пакет акций класса Б. Владельцы акций класса А имеют ограниченное право голоса. Такая двойная система позволяет владельцам продолжать контролировать компанию после того, как она стала публичной. Семье Сульцбергеров принадлежит 88 % акций класса Б.


Відомі журналісти
  • Волтер Дюранті — отримав престижну Пулітцерівську премію в журналістиці. Заперечував Голодомор в Україні 1930-х років у своїх публікаціях.
  • Джейсон Блер (англ. Jayson Blair) — через плагіат та фабрикацію фактів в статтях був вимушений звільнитись в 2003 році.
  • Джудіт Міллер (англ. Judith Miller) — стаття на першій шпальті газети про труби для збагачення урану, знайдені в Іраку, з посиланням на «анонімні джерела» стала одним із аргументів на користь війни в Іраку. Подальший аналіз показав, що знайдені труби не придатні для названих цілей. В 2005 році була вимушена звільнитись через звинувачення в необ'єктивності.

В 1896 газета була куплена Адольфом Оксом, який вивів її на рівень респектабельної міжнародної газети. Престиж газети значно підвищився завдяки репортажам про катастрофу Титаніка та з фронтів двох світових воєн.

В 1970-х роках газета була пов'язана зі скандалом навколо публікації секретних документів Пентагону стосовно участі США у В'єтнамській війні. Верховний Суд США дозволив газеті друкувати цей матеріал, який викликав значну зацікавленість в американської аудиторії і підвищив рейтинг газети. Пізніше під керівництвом Артура Окс-Шульцбергера газету було реорганізовано, радикально змінився її творчий штат і розпочався друк газети в інших штатах США.

Сьогодні «Нью-Йорк Таймс» — одна з найповажніших і найвпливовіших газет у світі. «Нью-Йорк Таймс Компані» крім цієї газети також видає інші (зокрема, Бостон Глоуб), журнали та інші ЗМІ включно з електронними та інтернет-виданнями.


Интересные факты
  • При производстве газеты используется, наряду с коммерческим, и свободное программное обеспечение.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.