У Володимир-Волинському гарнізоні відбулися бойові стрільби

18 серпня 2012, 11:46
Власник сторінки
0
365
У Володимир-Волинському гарнізоні відбулися бойові стрільби

На військовому полігоні поблизу міста Володимира-Волинського відбулися стрільби зі стрілецької зброї для військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу СВ ЗС України.

 Захід був плановим та проводився під керівництвом заступника командира бригади підполковника Віктора Лавренюка. Узаході взяли участь понад 200 військовослужбовців з числа управління бригади та підрозділів військової частини.
Виконання вправ особовим складом  керували командири підрозділів. Перед початком практичних занять керівник стрільби провів інструктаж для підлеглих, під час якого визначив напрямок та сектори стрільби, порядок отримання зброї та боєприпасів, екіпірування виконавців, порядок ураження цілей, а також вимоги заходів безпеки.
Для належного забезпечення заходів вогневої підготовки, на полігоні були розгорнуті навчальні місця, де учасники вивчали умови виконання вправ, тренувалися у підготовці до стрільби, одноманітності прицілювання, виконували нормативи із неповного розбирання та збирання автомата, спорядження магазину набоями.
– Для підтримання та удосконалення навичок стрільби зі стрілецької зброї важливим елементом є належні теоретичні знання з вогневої підготовки, та набуття навичок під час тренування військовослужбовців на всіх навчальних місцях, – зазначив керівник заняття.
Упродовж дня на полігоні офіцери, військовослужбовці служби за контрактом вправлялися у володінні автоматом Калашникова АК – 74. Практичну вправу контрольних стрільб вони виконували по цілям, що з’являються, з положення «лежачи». Вогонь вели короткими чергами. Усього, кожен військовослужбовець на виконання вогневих завдань мав по 12 набоїв калібру 5,45 мм.
– Стрільба зі стрілецької зброї є основою оволодіння військовою професією, тому проведення таких занять є вкрай важливим для підвищення практичних навичок військовослужбовців, —  повідомив підполковник Віктор Лавренюк.
Слід відзначити, що вже понад два роки у 51 окремй механізованій бригаді служать лише солдати-професіонали. Це, як відзначають офіцери, суттєво позначилося на якості бойової підготовки підрозділів. Військовослужбовці за контрактом скрупульозно працюють над нарощенням потенціалу власних можливостей у вогневій, тактичній та тактико-спеціальній підготовці. Тому й результати під час планових занять демонструють не погані.
За підсумком практичних занять  кращими у виконанні практичної стрільби з автомата Калашнікова стали військовослужбовці управління бригади та ремонтно-відновлювального батальйону з’єднання, яким командує підполковник Олег Головач. Найвищий результат серед військовослужбовців-контрактників показали  молодший сержант Михайло Домнюк та старший солдат Роман Матвійчук.
Наступним заходом бойової підготовки, до якого готуються військовослужбовці Володимир-Волинського з’єднання стане виконання вправ із метання бойових гранат.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.