215 Київський виборчий округ – ми разом, чи кожного по одинці?

19 серпня 2012, 11:33
Власник сторінки
0
529

Я зареєструвався кандидатом у народні депутати по 215 виборчому окрузі

Олександр Дядюк
19.08.2012 11:35

У кожного свої рахунки з владою і методи боротьби з нею. Хтось 5 років кричить ганьба і не голосує разом зі «злочинним режимом» (але й нічим реально не заважає йому), а хтось просто веде рутинну щоденну роботу по захисту прав конкретних людей. Але, як говориться – кожному своє.
Проте, сьогодні, я не буду про те, що нас, опозиційних кандидатів, вирізняє, я буду про те, що нас може і повинно об’єднати, якщо ми дійсно хочемо не допустити перемоги представника цієї влади (яку не формально, але фактично, по 215 округу представляє діючий секретар Київради Г. Герега).
Якщо для кандидата головним є дійсно «діло общеє» – не допустити перемоги представника влади, а не особисто дорватись до депутатського корита, то в моєму розумінні, цей депутат повинен поставити це «общеє» над своїми особистими амбіціями і інтересами. І, якщо буде потреба, допомогти іншому - у якого будуть найбільші шанси, все таки перемогти провладного кандидата.
Лише об’єднавшись, ми зможемо перемогти і справа не лише у тому, що у мультимільйонера Гереги коштів незрівнянно більше чим у всіх опозиційних кандидатів разом узятих, але і у тому, що, за певною інформацією, представник влади на цих виборах готується застосувати одну масштабну технологію, непорядну за своєю суттю, але цілком легальну з юридичної точки зору.
Можливість застосувати цю технологію їй дає прогалина, яку чи то випадково чи то умисно, залишили в діючому законодавстві.
Згідно ч.3, ст. 7 Закону України «Про державний реєстр виборців» - за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах чи референдумі, орган ведення Реєстру може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси, тобто це ті ж самі «відкріпні талони», але переписані на новий лад.
За наявною інформацією, «чисто випадково» на 28 жовтня 2012 у Києві, в Деснянському районі намічено грандіозний з’їзд працівників «Епіцентру», на який збереться близько десяти тисяч працівників цього підприємства зі всієї України і, зрозуміло, що всі вони звернуться з проханням змінити їм місце голосування на дільниці у 215 виборчому окрузі.
У 215 окрузі близько 170 тис. виборців. Враховуючи, що участь у голосуванні візьмуть відсотків 50-60 виборців, то реально проголосують біля 100 тис. осіб.
Таким чином «вброс» додаткових 10 тис. бюлетенів «командировочними епіцентровцями», в додаток до тих, які вже «прикуплені» проднаборами, може кардинально змінити результат виборів. Відтак, лише об’єднання голосів опозиційних кандидатів дасть шанс перемогти Герегу.
Одразу хотів би зазначити, що ніхто нікому не дарував монополію на опозиційність, а самозванці, що самі себе «коронували», то лише самозванці.
Приймаючи рішення про балотування кандидатом, я одразу свідомо прийняв рішення про те, що якщо хтось з опозиційних кандидатів матиме більшу підтримку громадян чим я, то я готовий знятись і агітувати за нього, лиш би переміг представник опозиції, а не влади.
Дуже хотілось би вірити, що і представник «Удару» і представник «Свободи», як і інші кандидати, що вважають себе опозиційними, готові вчинити так само.
При цьому слід звернути увагу на те, що майбутнє об’єднання повинно здійснюватись лише навколо найбільш рейтингового кандидата. Обґрунтую це математично: Навіть якщо інші опозиційні кандидати знімуться на користь одного з нас то це не означає автоматичного додавання голосів всіх їх прихильників. Далеко не всі хто готовий голосувати за представників «Удару» проголосує за представника «Свободи» і навпаки.
Візьмемо умовно (щоб ніхто не ображався – це лише умовно), що за Дядюка готові проголосувати 3 % виборців, за представника «Свободи» 10 % і за представника «Удару» - 20 %. Також приблизно візьмемо, що у випадку зняття кандидата на користь іншого, до цього останнього перейде половина голосів прихильників кандидата, що знявся.
В цьому разі, якщо всі знімуться на користь Дядюка ми отримаємо такий відсоток голосів:
Прихильники Дядюка – 3 %
Прихильники «Свободи, що проголосують за Дядюка (половина від 10%) – 5%
Прихильники «Удару», що проголосують за Дядюка (половина від 20%) – 10%
Всього – 18 %
Результат – перемога Гереги.

Якщо всі об’єднаються навколо найбільш рейтингового кандидата від «Удару» (все умовно – в реальності може бути будь хто інший), то результат буде такий:
Прихильники «Удару» - 20%
Прихильники «Свободи, що проголосують за представника «Удару» (половина від 10%) – 5%
Прихильники Дядюка, що проголосують за представника «Удару» (половина від 3%) – 1,5%
Всього – 26,5%
Як бачимо результат зовсім інший і з’являється шанс таки перемогти Герегу.
Тому, ще раз наголошую, що шанс перемогти Герегу, її технології і пайки (та адмінресурс) – з’явиться лише за умови, що всі інші кандидати об’єднаються навколо найбільш рейтингового.
Зараз, деякі політсили, що самозванно коронували себе монополістами в опозиційності, огульно звинувачують всіх самовисуванців в тому, що всі самовисуванці то технічні кандидати від влади.
Я закликаю всіх моїх колег кандидатів по 215 округу, що вважають себе опозиціонерами, довести, що вони не технічні кандидати від влади і що їх завдання не відтягнути голоси у найбільш рейтингового кандидата, а для підтвердження цього взяти на себе зобов’язання (можна й угоду укласти) – в подальшому знятись на користь найбільш рейтингового кандидата і підтримати його, щоб спільними зусиллями перемогти Герегу разом з усіма її технологіями і лавочками
Звичайно, якщо головним для цих кандидатів є – не дорватись самому до корита (і не підіграти Герезі), а перемогти провладного кандидата і дати парламенту ще один опозиційний голос.

З повагою до моїх колег кандидатів
19 серпня 2012 року О. В. Дядюк

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.