Україна - З Днем Незалежності

24 серпня 2012, 08:04
Власник сторінки
Блогер
0
859
Україна - З Днем Незалежності

День Незале́жності Украї́ни — головне державне свято України, що відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вв


День незалежності України


З Днем Незалежності України - вітаю всію з цим прекрасним днем, нашого прапора, герба! В цей прекрасний день 24 серпня Україна поринає в свято краси, молоді, та народних гулянь! Нашій неньки вже виповнилось 21-рік, привітаємо всі разом її з цим  гарним сонячним днем! І докажемо що Україна найкраща країна на світі...


Далі цікаві факти з біографії Незалежної України!

Акт проголошення незалежності України

 Акт проголошення незалежності України, вміщений у бюлетень для голосування на всеукраїнському референдумі, жовтень 1991 р.

Акт проголошення незалежності України - документ, прийнятий позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, яким проголошено незалежність України та створення самостійної держави - України. Після цього Українська Радянська Соціалістична Республіка, перестала існувати юридично.


Верховна Рада України

 Постанова Верховної Ради Української РСР про проголошення незалежності України

Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки ПОСТАНОВЛЯЄ:

Проголосити 24 серпня 1991 року Україну незалежною демократичною державою. З моменту проголошення незалежності чинними на території України є тільки її Конституція, закони, постанови уряду та інші акти Законодавства республіки.

1 грудня 1991 року провести республіканський референдум й підтвердження акту проголошення незалежності.


Двадцять четверте серпня - святковий день для України

Привітання президента України Віктора Януковіча



Політичні акції

Опозиційні партії України, що увійшли в Комітет опору диктатурі, подали спільну заявку на акції протесту 24 серпня 2011 року. Під час акції опозиціонери планували висвітлити «можливість загрози незалежній демократичній державі Україна внаслідок політики та дій правлячої партії Регіонів та питання згортання демократичних свобод в Україні».

За словами голови однієї з опозиційниї партій «Громадянська позиція» Анатолія Гриценко:

« Не таку державу ми бачили 20 років тому. І тому усім нам – і журналістам, і політикам, і громадянам – доведеться докласти максимум зусиль для того, щоб наша країна була іншою  »

24 серпня 2011 року комітет опору диктатурі вирішив організувати Народний марш на честь Дня незалежності України й запросив усіх громадян прийти о 11.00 до пам'ятника Тарасу Шевченку у Києві, щоб звідти разом вирушити на Хрещатик. 


Народне святкування

До 20-річчя Незалежності України ініціативна група активістів запропонувала провести святкування цієї знаменної для України дати також і в соціальних мережах.[3] Серед їх пропозицій можна відзначити:

  • Написання побажання до 21-ліття України в своєму блозі, ЖЖ, Facebook чи на власному сайті.
  • Розсилання його друзям, колегам, знайомим, або в газети, на радіо і телебачення.
  • Створення відео-привітань, записавши 60-секундне відео-привітання мобільним телефоном/відеокамерою/фотоапаратом і розмістивши його на YouTube, Bigmir.Video та на сторінках «Україні — 20!» у соцмережах.

Безпосередньо 24 серпня вони пропонували вдягнути святковий одяг чи вишиванки, оздобивши їх цифрою 20, й зібратися разом о 15.00 біля головної пошти чи іншого визначного місця свого міста, містечка чи села, щоб разом заспівати гімн України, обмінятися побажаннями й разом відсвяткувати наш День Незалежності


Історія

Уперше День Незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року — в пам'ять про те, що рік тому — 16 липня 1990 року — Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Одночасно того ж 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову «Про День проголошення незалежності України». У ній зазначено:

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності,
підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року,

Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє:

Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

Згодом, 18 червня 1991 року, було внесено відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, унаслідок чого у переліку святкових днів з'явився запис: «16 липня — День незалежності України».

Оскільки 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України». У ній зазначено:

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності,
підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року,

Верховна Рада України постановляє:

1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

2. Постанову Верховної Ради Української РСР «Про День проголошення незалежності України» від 16 липня 1990 року вважати такою, що втратила чинність.

Відповідно до цього 5 червня 1992 року Верховна Рада України постановила: у частині першій статті 73 Кодексу законів про працю України слова «16 липня — День незалежності України» замінити словами «24 серпня — День незалежності України». Тому від 1992 року День незалежності України щороку відзначається 24 серпня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: день незалежності,дякую,Вітаю,Віктор Януковіч
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.