«ВІЙНА КЛОНІВ" або «Поки ми готуємось обирати, інші готуються рахувати»

25 серпня 2012, 05:39
Власник сторінки
0
573
«ВІЙНА КЛОНІВ  або «Поки ми готуємось обирати, інші готуються рахувати»

ЗАмідра Сергій оголосив війну технічним кандидатам в окрузі 197. В Каневі партія готується до "правильного підрахунку голосів". Підтверджена документами наявність 4 технічних кандидатів.

«Поки ми готуємось обирати, інші готуються рахувати» або «ВІЙНА КЛОНІВ»

ЗАмідра Сергій оголосив війну технічним кандидатам в окрузі 197

 

28 жовтня відбудуться вибори до Верховної ради України. Центральною виборчою комісією України зареєстровано 20 кандидатів в народні депутати України в Одномандатному виборчому окрузі №197 (Черкаська область, центр м.Канів). Серед кандидатів в народні депутати України шестеро висуванців політичних сил та 14 кандидатів-самовисуванців.

Закон України «Про вибори народних депутатів України» у новій редакції надав шанс таким як я самовисуванцям, оскільки потрапляння у списки політичних сил, а тим більше у прохідні їх частини – це практично абсолютна нереальність для простої людини. Отже, я особисто дуже вдячний за надану честь і можливість взяти участь у виборах – кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №197 у моїх рідних Золотоніському та Канівському районах Черкаської області, де вже сотні років проживають покоління моєї родини.

Разом з тим закон надавши права відкрив і можливості для проведення недобросовісної конкурентної боротьби між кандидатами в депутати. Припускаю, що частина кандидатів-самовисуванців є технічними кандидатами партійних ставлеників.

Рейтинг жодного з кандидатів не є абсолютним, тому партії та кандидати що мають фінансові можливості та відповідне завдання завчасно готуються до «правильного підрахунку голосів».

Відповідно до статті 56 Закону України "Про вибори народних депутатів України" кандидат у депутати, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування, до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації  вносить  на  спеціальний  рахунок Центральної  виборчої комісії грошову заставу в розмірі дванадцяти мінімальних розмірів заробітної плати. Станом на 13.08.2012 року розмір мінімальної заробітної плати становив 1102 грн., тобто застава складала 13224 грн. За кандидатів, висунутих політичною партією, заставу оплачувала партія.

Якщо уважно ознайомитися з деклараціями кандидатів розміщеними на сайті ЦВК наведеною таблицею видно, що дехто з 14 самовисуванців навіть немає річного доходу більшого за розмір застави. Проте, сплатити заставу в розмірі більше тринадцяти тисяч гривень для них не стало складністю. При цьому необхідно зазначити, що застава повертається тільки кандидату, який визнаний обраним депутатом – переможцем, решту кандидатам застава не повертається, вона перераховується до Державного бюджету України. Разом з цим, думаю, виборцям не буде складності здогадатися хто з кандидатів спроможний на такі витрати...

 

Сума одержаного (нарахованого) доходу за 2011 рік

Корж Віктор Петрович

392040

Орленко Віктор Юрійович

261600

Губський Богдан Володимирович

246097

Полях Віталій Іванович

207628

Малиновський Олексій Петрович

175778

Вовк Віктор Іванович

83523

Костогриз Іван Іванович

73906

Даценко Леонід Миколайович

37484

Замідра Сергій Володимирович

25790

Кібальник Олексій Павлович

25000

Довгаль Сергій Миколайович

24000

Корчовий Юрій Олександрович

18000

Педченко Михайло Вікторович

18000

Дарійчук Дарина Володимирівна

15000

Матюша Володимир Миколайович

9780

Фесенко Руслан Сергійович

2100

Липкань Микола Борисович

0

Маліков Олександр Володимирович

0

Свічинський Василь Миколайович

0

Філіпенко Павло Сергійович

0

 

 

Аналіз програм кандидатів, розміщених на сайті Центральної виборчої комісії виявив що у 4 з двадцяти кандидатів станом на 24 серпня 2012 року  абсолютно співпадають характеристики файлів:

 

Маліков Олександр Володимирович:

http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/showdoc?PF7201=4379&PD410F01=27

Орленко Віктор Юрійович : http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/showdoc?PF7201=4414&PD410F01=27

Педченко Михайло Вікторович:

http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/showdoc?PF7201=4381&PD410F01=27

Свічинський Василь Миколайович:

http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/showdoc?PF7201=4376&PD410F01=27


 


 

Як видно дані файли не лише готувалися на компютері одного автора, але і дата створення у всіх їх в межах однієї години. Оскільки всі інші поля відсутні, можливо дані особи не стосуються напряму особи зазначеної як автор документів, а виставлені щоб «підставити» одного з кандидатів, але це все покаже час.

Враховуючи наведене вище, виникає запитання, яка ж головна ціль технічних кандидатів на окрузі №197.

Згідно статті 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України» до складу дільничної виборчої комісії обов'язково включаються (за наявності відповідного подання) по одному представнику суб'єкта подання – кандидата-самовисуванця. Тому хтось з кандидатів чи політичних сил, завдяки своїм технічним кандидатам, що подадуть кожен по одному представнику, може скласти більшість в кожній виборчій комісії одномандатного виборчого округу. При такій ситуації даний кандидат може мати вплив при прийнятті певних рішень виборчими комісіями. Поки ми готуємося голосувати, хтось готується «правильно рахувати».

Що можна сказати з припущенням, це те що члени дільничих виборчих комісій від кандидатів Малікова О.В., Свічинського В.М., Педченко М.В.,Орленко В.Ю. ймовірно будуть намагатись створити впливову більшість у дільничих виборчих комісіях щодо якоїсь з політичних сил чи кандидатів-самовисуванців. Звісно, все це моє припущення – таке умовне моделювання розвитку подій на виборчому окрузі №197, яке можливо має під собою реальність…

У ході пресконференції 06.08.2012 року один з українських політологів Денис Богуш, назвав особливістю парламентської кампанії 2012 року те, що від кожного кандидата від влади буде 20-25 технічних кандидатів. Він вважає що це робиться для того, щоб «забити дільничні виборчі комісії». Щось подібне сьогодні спостерігається на виборчому окрузі №197 та інших округах України.

З надією що черкаська громада не дасть ходу

нечесним виборчим технологіям,

 

Кандидат у народні депутати України

за одномандатним виборчим округом №197,

юрист, спеціаліст з кризисного менеджменту                                     ЗАмідра Сергій

с.Каленики, Золотоніський р-н.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.