Єврокубки – гамбургський рахунок

01 вересня 2012, 13:22
Власник сторінки
Инженер
0
359

Український футбол на європейському тлі

 

Колись  з легкої руки Віктора Шкловського з’явилося поняття «гамбургський рахунок». За його описом, борці,  що виступали в певні часи на різних аренах, шахраювали, імітуючи для публіки захоплюючу боротьбу. Перемоги їх і поразки були штучними. І тільки один раз на рік, в одному з гамбургських трактирів вони таємно зустрічалися і боролися по-справжньому, щоб визначити сильнішого.

 

В наш час у Лізі Чемпіонів і Європейській Лізі перевіряється справжня сила футбольних клубів. У своїх країнах вони можуть тішитися титулами чемпіонів і володарів кубків, але тільки тут можна побачити, на що вони здатні.

 

Українські клуби в останні роки значними досягненнями на європейській арені не радують. Навіть потрапляння київського «Динамо», одного з найсильніших наших клубів, у груповий турнір Ліги Чемпіонів розглядається, як успіх. Найбільш вдалим з наших клубів був виступ харківського «Металіста», який у Лізі Європи у 2010 році дійшов до 1/16 фіналу, але у двох матчах програв «Баєру» (Леверкузен). Цікаво, що зараз «Металіст» потрапив в одну групу з «Баєром». Чи вдасться харків’янам взяти реванш?

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.