Як "Молоді регіони" не відстають від старих: акція чи порушення закону?

05 вересня 2012, 19:05
Власник сторінки
Адвокат
0
441
Як  Молоді регіони  не відстають від старих: акція чи порушення закону?

Напередодні виборів у ВР, члени молодіжного крила Партії регіонів раптом вирішили проявити турботу

01 вересня цього року активісти громадської організації Молоді регіони у місті Нікополі Дніпропетровської області, провели акцію по підтримці дітей, які опинилися у тяжких умовах.

Ця "акція" виразилася у рознесенні по домівках виборців спортивних костюмів. Про це зазначено на офіційному сайті Днепропетровской обласной організації Партії регіонів http://partyofregions.dp.ua/node/14417

Чому представники Партії регіонів вирішили, що наявність у дитини спортивного костюму є запорукою того, що сім"я цієї дитини вже не перебуває у тяжких умовах може тільки залишатися величезною таємницєю PR-менеджерів Партії регіонів! Але ця публікація не про це.

Так, я не помилився. Саме "акцією" називається у представників організації Молоді регіони та Партії регіонів те, що фактично є за своєю суттю підкупом виборців, а точніше кажучи - злочином.

Не дивує навіть і той факт, що разом з активістами Молодих регіонів, участь у цій так званій "акції" приймали депутати Нікопольської міської ради від Партії регіонів, які дарували дітям спортивні костюми.

Хочу нагадати, що це дійство відбувалося в період виборчого процесу, і відповідно до вимог ч.13 ст.74 Закону України "Про вибори народних депутатів України" є непрямим підкупом виборців.

Слово "акція" як ніщо інше на погляд регіоналів тотожне поняттю "надання подарунків у виборчий період". 

 Одже, якщо напередодні виборів до Вас випадково прийдуть представники Партії регіонів і будуть щось Вам дарувати - не дивуйтеся, бо це не прояв добрих почуттів, а лиша "акція" від Партії регіонів, такий собі флєш-моб! А якщо мовою Закону - це простий злочин, якому діючі члени Партії регіонів навчають партійне молоде покоління.

Але ще гірше стає від того, що правоохоронні і контролюючі проведення виборів органи теж сприймають явне порушення закону як "акцію" від провладної партії, а не як явні порушення вимог чинного законодавства України.

P.S. Забороняється   проводити   передвиборну   агітацію,   що супроводжується    наданням    виборцям,    закладам,   установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах  товарів (крім товарів,  що містять візуальні зображення назви,  символіки, прапора партії,  за умови,  що вартість таких товарів не перевищує три  відсотки мінімального  розміру  заробітної  плати),  послуг, робіт,  цінних  паперів,  кредитів,  лотерейних   білетів,   інших матеріальних  цінностей.  Така  передвиборна  агітація або надання виборцям,  закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи  на пільгових умовах товарів,  послуг,  робіт,  цінних паперів, кредитів,  лотерейних білетів,  інших матеріальних  цінностей,  що супроводжується  закликами  або  пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців ( ч.13 ст.74 Закону України "Про вибори народних депутатів України).

А.ФІСУНОВ
Координатор моніторингу ГР "Спільна Справа"  в Дніпропетровській області

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Партия регионов,подкуп избирателей
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.