На Львівщині військові вертолітники тренувалися у бомбометанні

10 вересня 2012, 07:35
Власник сторінки
0
244
На Львівщині військові вертолітники тренувалися у бомбометанні

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, що у Яворівському районі на Львівщині, відбулися планові заняття із бойової підг

Упродовж двох днів у заходах брали участь12 екіпажів вертольотів та залучено 4 одиниці льотної техніки – 2 вертольоти Мі-8 та 2 вертольоти Мі-24.
Слід відзначити, що серед особового складу, який брав участь у заняттях, були військовослужбовці, які незабаром розпочнуть підготовку до виконання миротворчої місії у складі чергової ротації 18-го окремого вертолітного загону ЗС України у Демократичній Республіці Конго. Таким чином пілоти-миротворці підтримують у доброму стані власні льотні навички.
Під час занять на полігоні екіпажі гвинтокрилих машин провели дві льотні зміни з виконанням спеціальних вправ, польоти із застосуванням засобів авіаційного ураження вдень у складних метеоумовах. Екіпажі Мі-8 та Мі-24 уражали пусками умовні наземні цілі некерованими авіаційними ракетами типу С-8, виконували стрільби авіаційною гарматою ГШ-23л, кулеметом ЯкБ -12,7 калібру, а також бомбометання. Пілоти здійснили польоти на бойове маневрування з подоланням засобів протиповітряної оборони умовного противника, відпрацювали удари по наземних цілях. У взаємодії з парою вертольотів Мі-8 та Мі-24 виконано понад 20 заходів на цілі й понад 20 наведень на визначені наземні цілі.
Начальник армійської авіації 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України полковник Володимир Пастухов зазначив, що бойове застосування авіаційних засобів ураження по наземних цілях та радіотренування є невід’ємною частиною бойового залагодження льотних підрозділів загону для визначення готовності екіпажів вертольотів до виконання завдань за призначенням. За цей період льотчики, офіцери групи бойового управління здобули неабиякі навички польоту, бойового застосування засобів авіаційного ураження. Відзначимо, що у складі екіпажів були молоді пілоти, які вправу із бомбометання виконували уперше. Це старші лейтенанти Ігор Барнас, Сергій Лисюк, Богдан Паламар.
За підсумками бойового застосування, особовий склад полку здобув  високу оцінку підготовки льотного, льотно-підйомного складу та підрозділів забезпечення. Таким чином, за період підготовки особового складу полку до виконання завдань за призначенням загальний наліт льотчиків склав 28 годин 54 хвилини.

підполковник
Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.