Реклама тютюну, давай прощавай!

11 вересня 2012, 10:41
Власник сторінки
0
728
Реклама тютюну, давай прощавай!

У неділю, 16 вересня, в Україні зникне вся реклама тютюнових виробів: штраф за порушення від 30 тис. грн.


Україна є світовим лідером за динамікою зменшення поширеності тютюнокуріння. Із 4-го місця в світі ми успішно пересунулися на 24-у позицію (дані 3-го Глобального звіту ВООЗ щодо глобальної епідемії тютюнокуріння). Українці кидають курити! Закріпити успіх має повна заборона реклами тютюнових виробів, якої країна добивалася більше 15 років.


У неділю, 16 вересня 2012 року, вступає в силу Закон № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Новий закон значно посилює чинну заборону тютюнової реклами на ТБ, радіо та зовнішніх носіях. Відповідно до Закону, реклама зникне у місцях продажу (кіосках, супермаркетах), в Інтернеті, також усі маркетингові заходи, молодіжні вечірки, під час яких безкоштовно роздають сигарети,  спонсорство та благодійність будуть заборонені.

На рівні дитячих очей уже не буде гламурних моніторчиків із рекламою 100% натурального продукту, що вбиває. Стильні юні дівчата не ходитимуть вулицями міст, пропонуючи обміняти сигарети на можливість поїздки в Париж чи сувенір. 

2,5 роки небайдужа громадськість -  представники церков, провідні лікарі, вчителі, українські зірки та громадськість добивалися історичного звільнення України від згубного нав’язування тютюновими транснаціональними компаніями рекламних тютюнових образів.

Тепер громадськість та інспектори із управлінь з питань захисту прав споживачів у різних областях контролюватимуть виконання Закону, аби підвищити його ефективність. Громадськість розробила графічну листівку нових заборон.


P.S! Для тих, хто скаже, що однією рекламою боротися з курінням неефективно, додам, що з жовтня на пачках сигарет мають з’явитися правдиві фотоілюстрації хвороб, спричинених тютюнокурінням, котрі значно посилять текстові попередження. А уже із середини грудня усі приміщення кафе, барів та ресторанів будуть 100% вільними від тютюнового диму! 
 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.