Де знайти спостерігачів?! Допоможіть!

11 вересня 2012, 17:49
Власник сторінки
журналіст, головний редактор видавництва
0
319
Де знайти спостерігачів?! Допоможіть!

Розмови про важливість уникнення фальсифікацій на майбутніх виборах звучать звідусіль, проте бажаючих їм протистояти реально, а не віртуально, - катма!

 Ось уже кілька днів (навіть тиждень!) я безуспішно намагаюсь залучити до відслідковування за законністю виборчої кампанії в Києві незалежних спостерігачів, а також членів дільничих виборчих комісій.
 Громадські активісти, представники окремих партій тощо скаржаться, що виборчі комісії сформують з представників владних та "технічних" кандидатів, що контролювати хід підрахунку голосів та роботу комісії загалом буде важко, що один у полі не воїн, і тому один представник опозиційної партії не зможе протистояти владному "беспрєдєлу" тощо, тощо, тощо.
Звісно, так і є, ми всі це усвідомлюємо. Які реальні механізми захистити вибір людей, не дати сфальсифікувати волевиявлення, чесно провести підрахунок?
Одним із таких механізмів є максимальна кількість незаангажованих чесних членів дільничних комісій та спостерігачів на дільницях.
Будучи глибоко переконаним, що так і треба робити, я звернувся до кількох організацій ("Опора", "Спільна Справа" та інших) з такою пропозицією: я як кандидат у народні депутати готовий від свого імені подати кандидатури у члени дільничних виборчих комісій та зареєструвати необхідну кількість спостерігачів в межах мого 216 виборчого округу. Жодних інших вимог до цих людей, окрім бути уважними, чесними і принциповими, відслудковувати порушення, фіксувати їх тощо, я не висував. Парадоскально, але НІХТО не відгукнувся на мою пропозицію! Напевно, інші кандидати у народні депутати вчинили так само і громадські організації вже "покрили" своїми представниками усі дільничні комісії в моєму окрузі?!
Дивна ситуація, погодьтеся. Проте я продовжую пошук тих, хто все ж таки готовий і до 28 жовтня, і безпосередньо 28 жовтня слідкувати за голосуванням, бути сторожевим демократії не на словах, а на ділі! Я дуже сподіваюсь, що все ж таки знайду таких людей.
Принагідно публічно повторюю це запрошення у блозі, закликаю незалежних журналістів, громадських автивістів, просто небайдужих громадян - захистіть свій голос, не дайте сфальсифікувати волевиявлення!

Мій телефон для контакту: (097) 235-35-73
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: спостерігачі,ВИБОРИ 2012,виборчі дільниці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.