Відсьогодні будь-яка реклама тютюну в Україні заборонена!!!

16 вересня 2012, 19:18
Власник сторінки
Председатель общественного совета при городском исполкоме и руководитель организации "За здоровый образ жизни"
0
885
Відсьогодні будь-яка реклама тютюну в Україні заборонена!!!

У неділю 16 вересня 2012 року вступає в силу Закон № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

У неділю 16 вересня 2012 року вступає в силу Закон № 3778-ІVщодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажутютюнових виробів.

Новий закон значно розширює перелік існуючих заборон на рекламутютюнових виробів. Тепер в Україні буде заборонена не лишереклама на радіо, телебаченні, в друкованих ЗМІ та на зовнішніхрекламних носіях, але й у мережі Інтернет, у магазинах та кіосках, атакож буде заборонене спонсорство та стимулювання продажівтютюнових виробів.

Регіональний центр громадянського представництва «Життя»розробив графічну листівку, переглянувши яку, можнадокладніше ознайомитися з переліком заборон, передбаченихновим законом.

Громадські організації активно інформують власників закладівторгівлі – супермаркетів, мінімаркетів, кіосків, автозаправок – про новий закон. «Просимо Вас проконтролювати виконаннянорм цього Закону у закладах торгівлі з метою уникненняфінансових санкцій, спричинених непоінформованістю. У своючергу, Коаліція громадських організацій «За вільну відтютюнового диму Україну», що об’єднує більше 100 організацій,контролюватиме виконання вимог Закону, здійснюватимегромадський моніторинг та інформуватиме Державну інспекцію зпитань захисту прав споживачів про можливі порушення шляхомскладання та надсилання скарг», – йдеться у листігромадськості до власників торговельних закладів.

Варто зауважити, що згідно нового закону, штраф запорушення закону сягає від 30 до 50 тис. грн.

Нагадаємо, що 6 серпня 2012 року Державна інспекція з питаньзахисту прав споживачів провела спільну із громадськістю прес-конференцію, де були присутні 27 керівників обласнихуправлінь. Під час прес-конференції голова Інспекції СергійОрєхов заявив про пріоритетність виконання антитютюновогозаконодавства та про активну позицію Держспоживінспекції зцього питання.

Тим часом супермаркети та мінімаркети вже готуються до вступув силу нового закону і почали прибирати рекламу тютюновихвиробів.

Коаліція громадських організацій "За вільну від тютюновогодиму Україну" дякує свідомим підприємцям, які вже почалиготуватися до виконання закону та прибирати рекламу тютютнув місцях продажу. Зокрема, Асоціація підприємців м. Києва вжеінформує своїх членів про необхідність дотримання цьогозакону.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: сигарети
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.