Регіонал на Вінниччині зірвав мирний екологічний пікет.

22 вересня 2012, 12:14
Власник сторінки
юрист
0
311

21 вересня 2012 року жителі села Оляниця організували екологічний пікет на який провладний кандидат зігнав своїх працівників з метою його зриву.

21 вересня 2012 року о 12.00 жителі села Оляниця організували екологічний пікет перед приміщенням Тростянецької районної державної адміністрації та Тростянецької районної ради Вінницької області метою якого було привернення уваги районної влади до жителів села Оляниці та екологічних проблем, які мають місце в цьому селі після початку будівництва птахокомплексу відомою в Україні «Нашою Рябою». Екологічний пікет підтримали екологи з міста Києва, зокрема заслужений природоохоронник України, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, громадська організація Народний центр екологічного контролю та громадська організація «Ладижинська громадська рада».
Нагадаємо, що жителі села Оляниця зіштовхнулись з цілим комплексом проблем після початку будівництва птахокомплексу біля їх села. Спочатку пропала вода в криницях відразу після того, як забудовником проводились меліоративні роботи по пониженню рівня ґрунтових вод при будівництві однієї із бригад. Другою проблемою для жителів села став рух вантажного транспорту через село з перевищенням допустимих норм внаслідок чого майже всі хати по центральній вулиці потріскали, а на одному господарстві впала навіть стіна будівлі. Третьою проблемою є небажання жителів села мати під своїм селом послідосховища та очисні споруди стічних вод.
Кілька років писанини в інстанції, переговори з забудовником нічого не дали, а тому комітет порятунку села Оляниця вирішив форсувати події і застосувати своє право на протест через проведення мирних акцій, щоб ще раз донести інформацію про свої проблеми до сліпоглухонімої влади Тростянецького району.
Але районна влада разом з інвестором організувала в цей же день на один і той же час альтернативний масовий захід, організатором якого був благодійний фонд Артура Боднара, який відомий тим, що організував фестиваль Артфест 2012 для молоді за підтримки Миколи Кучера в місті Ладижин. Участь в акції благодійного фонду чомусь взяли участь працівники виборчих штабів Миколи Кучера, який висувається до Верховної Ради України та власне працівники птахокомплексу, яких примусово привезли трьома автобусами, щоб протистояти жителям села, переважна більшість яких становила жінки літнього віку.
Микола Кучер так злякався жителів села, які в переважній більшості були жінками літнього віку, що вислав на мирну акцію протесту три автобуси зі своїми працівниками, як свого підприємства так і своїх виборчих штабів, більшіст яких були з міста Ладижин.
До проблем села влада Тростянця вирішила не дослуховуватись та кинула на літніх жінок кремезних чоловіків, які фактично зірвали мирну акцію. Дехто навіть був напідпитку, напевно для «хоробрості» учасникам акції благодійного фонду наливали та намагався спровокувати бійку, чого не вдалось зробити. Головним провокатором виступив керівник Оляницької філії Зернопродукту Миколи Кучера пан Рудченко. «Прокладкою» дійства став Артур Боднар, який просто злив свій благодійний фонд та довів, що благодійний фонд його імені є просто механізмом виборчої кампанії курячого кандидата. Порадувала і молодь, а особливо дівчата, які по віку своїм бабусям верещали «придурки» з радощами на обличчі роздаючи жителям села іграшкові набори для дітей до 5 років. Напевно в цьому була благодійна акція? По завершенні театральної вистави, яку влаштували люди Миколи Кучера під виглядом благодійного фонду районна влада разом з одним із директорів Нашої Ряби дала переможну прес-конференцію для своїх бійців, де повідомила, що на діалог жителі села Оляниця не пішли. Головою Тростянецької районної ради є Леонід Лобань, який очолює місцеву Батьківщину. Головний опозиціонер Тростянецького району і за сумісництвом «родич» Миколи Кучера не приховував своїх радощів дивлячись на те, що діялось під будівлею районної ради та районної адміністрації, так це було весело.
Результатом акції стала обіцянка забудовника відремонтувати протягом тижня центральну дорогу по селу Оляниця. Комітет порятунку села Оляниця районна влада та Наша Ряба не почула, але учасники комітету, які складаються з простих жителів села не збираються складати руки і будуть захищати свої права іншими методами. Районна влада втратила свій шанс стати владою для народу, а тому залишилась владою капіталу, а жителі села Оляниці повернулись додому впевнені в тому, що владі на їх проблеми наплювати.





Фоторепортаж можна переглянути тут: http://ladyjin.vn.ua/2012/kucher/regional-na-vinnichchini-zvirvav-mirnii-ekologichnii-piket.html



Слід нагадати, що Микола Кучер є депутатом Вінницької обласної ради, членом фракції партії регіонів в обласній раді та висувається кандидатом до Верховної Ради України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.