Наїхали!

25 вересня 2012, 16:36
Власник сторінки
журналіст
0
252

Ти ба?

   Куди не посій- скрізь вродимо!  Прислухатися до здорового  глузду,  а заодно і до взятих зобов"язань у сфері   енергетики, Україну закликали  посли ЄС та США.   http://www.interfax.com.ua/rus/eco/118853/    Не подобається їм, що  вітчизняне міністерство палива та енергетики так оновило енергетичну стратегію до 2030 року, що там від альтернативних джерел енергії залишилися ніжи та ріжки! І не розуміють ці пани-демократи зі своїми принципами, що  посилання на конкретні угоди чи закони в сучасних політичних і економічних реаліях не  діють. У нас оголошено  місячних підвищеної бойової готовності.  На порядку денному - пан або пропав. Все решта -  бізнес розбереться! Енергетичну стратегію обсмоктали з усіх боків, вказавши на її прорахунки,  асоціації надсилали свої пропозиції з метою покращити   покращене, експерти розжовували все - від  спроможності енергосистеми приєднувати нові      об"єкти АЕ до реконструкції підстанцій, билися головами об талмуд і вказували на неточності та прорахунки, але треба знати українську бюрократичну систему. Її здатності  виживати можуть позаздрити навіть     Deinococcus radiodurans!  Вона пережувала все, і нічого  "на гора" поки не видає. Тримає паузу. І не тільки в цьому питання.  Ще нічого не зрозуміло із  правилами визначення місцевої складової для отримання зеленого тарифу і перспектив всього енергоринку.  Скільки всього ще не зрозуміло, а тут  ще й посли зі своїми листами.  Цікаво, якою буде відповідь? Сподіваюсь,  не такою як в МЗС на  рішення американського  Сенату.

ПИСИ: Сьогодні у Києві проходила велика міжнародна конференція по біомасі. Її потенціал здатен забезпечити   Україні отримання  5-6 млрд. кубів газу вже  нині , а за підтримки і розвитку  цього сегменту - дати  до 26 млрд кубів  блакитного палива. Це не фантастика, це конкретні економічні викладки. Та їх почули тільки ті, хто і так все про біогаз і біопливо знає. Ні міністерство сільського господарства, ні  мінфін, ні мінпаливенерго - ніхто не прийшов!  А потім ці люди розказують нам про героїчні зусилля у подоланні  підписаних злочинних газових угод із Росією.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.