УДАР та СВОБОДА пропонують «очищення через жертвопринесення» .

26 вересня 2012, 06:56
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
463
УДАР та СВОБОДА пропонують «очищення через жертвопринесення» .

Головна інтрига нинішньої парламентської компанії – Удар та Свобода.


Адже електорат офіційної опозиції та влади сформувався і здається вже нічого не може його змінити . Шанси націоналістичної «Свободи» та ліберального «Удару» більш менш однакові , хоча боротьбу вони ведуть практично на одному «молодому» електоральному полі.

А тому завдався я метою віднайти  спільні та відмінні риси в їхніх програмах.

Перше, що впадає в око – це пропагування «люстрації» (від лат. lustratio — очищення через жертвопринесення ). В обох випадках має місце звичайна профанація,  оскільки свободівці пропонують «люструвати» комуністів , серед яких залишилися пристаркуваті комуністи або ж «сексоти», до яких можна зарахувати чи не все населення України віком понад 30 років, яке в свій час проживало на теренах «совєтської» України та так чи інакше трудилося на «во благо» Радянського Союзу.

«Ударівці» ж пропонують  застосувати юридичну «люстрацію» невизначеного числа корупціонерів. Справа в тому , що «люстрація» у вигляді обмеження (заборони) права протягом певного періоду  займати посади чи займатися діяльністю , передбачена практично всіма статтями Кримінального кодексу України , за яким можуть притягувати корупціонера чи то хабарника до кримінальної відповідальності. Необхідно лише забезпечити виконання принципу «невідворотності покарання». Натомість команді Кличка термін  «люстрація» видався ефектнішим  .

Жодна з цих двох політичних сил прямо не декларує, що зовнішня політика України направлена на вступ до Європейського Співтовариства та європейських структур безпеки (НАТО) . «Свобода» взагалі підтримує існуючий  позаблоковий статус України під назвою «європейський україноцентризм » , вимагаючи від НАТО «умов, чітких ґарантій  та конкретних термінів  можливого вступу України до Альянсу» !!!

 «Удар» Кличка пропонує змінити термін «багатовекторність» на «багатопартнерство», ніби не розуміючи, як «багатопартнерство» Януковича , довело його режим до політичної та економічної «прірви».

По різному «Свобода» та «УДАР» бачать форму державного правління України. Якщо «Свобода» виступає за практично існуючий президентсько-парламентський лад, то «Удар» фактично декларує повернення до парламенстько - президенської республіки часів Ющенка, з деякими відмінностями.

Не позбавлені програми конкурентів і «родзинок». Так Клічко третім розділом програми виніс принципи «ґендерної  політики», яка направлена на подолання « ґендерного дисбалансу» між жінками та чоловіками  в суспільстві. А Тягнибок пропонує повернути в паспорті  графу «національність», надаючи  українцям та представникам національних меншин право пропорційного представництва в органах виконавчої влади !

Чого я не побачив в програмах СВОБОДИ та УДАРу – це засудження та подолання наслідків авторитарного режиму Януковича. Притягнення до відповідальності або люстрація осіб пов’язаних з політичними режимом Януковича та відповідальних за політичні репресії!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кличко,Тягнибок,свобода,УДАР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.