Сказати за тих, хто не може сказати

27 вересня 2012, 12:28
Власник сторінки
Журналіст
0
441
Сказати за тих, хто не може сказати

Чи має право депутат шити свою агітацію з історії, яка стала трагедією народу?!

            Про війну не написала жодного слова... донедавна. Однак все змінилося три місяці тому, після знайомства з Всеураїнською громадською організацією «Союз «Народна пам'ять». Зараз  пишу про війну щодня. І знаю, скільки б про неї не прочитала, скількох би ветеранів не переслухала, ця безодня залишиться  такою ж незбагненною. Занадто багато життів  утоплено в ній, занадто різновекторні трактування накладено поверх істини.

            Дивує інше. Передвиборна гонитва, що скоріше нагадує перегони тарганів, використовує навіть тему війни для своїх цілей.  Очільники партій наплювали на таких же людей, як і самі, які жили в набагато важчий час - воєнний, дихали смертю і загинули тільки тому, що виходу з того пекла не було. Провладна партія не впустила шансу пропіаритися під час перепоховання  бійців Червоної Армії у Борщеві  під Києвом 21 вересня цього року. А в так званих опозиціонерів свій підхід. Один із них, згадуючи про день здачі Києва фашистам  (19 вересня 1941-го) не забув додати, що зараз нас теж оточили окупанти і настала пора змінити владу. Повідомила про це одна з наших радіостанцій. Стало соромно слухати, і роздумів - на весь ранок.

            Хочу сказати за тих, хто не може сказати. Коли вони помирали, їм було все одно, яка партія прийде в парламент-2012. Вони хотіли жити. А їм не дали...такі ж політики. То чи має право депутат шити свою агітацію з пам'яті про мучеників, з історії, яка стала трагедією цілого народу?! Ніхто й ніколи такого права не мав і не матиме.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.