Хто і що будує в Україні?

27 вересня 2012, 12:53
Власник сторінки
нучный сотрудник - ведущий.
0
356

Аналіз передвиборчих програм партій на вибори 2012 р.

Порівнюючи передвиборчі програми основних політичних сил впадає в вічі той факт, що всі вони відрізняються за двома основними ідеями. Партія регіонів, блок об’єднаної опозиції, «Удар» та «Нова Україна», інші партії правоцентристської ідеології бачать вихід у розвитку великого, малого та середнього бізнесу і зменшенні впливу держави на економіку. Це типові представники ліберальної ідеї як в економіці, так і в політиці. Тобто вони прихильники вільної конкуренції, природного відбору, які проектують біологічну теорію Дарвіна на людське суспільство. 
КПУ, СПУ та «Свобода» віддають перевагу визначальному впливу держави на економічні і політичні процеси, але із суттєвими відмінностями у методах вирішення проблем України. Перші дві найбільші ліві партії прямо пропонують соціалістичний шлях розвитку України, а третя – націоналістичний. Соціалізм – ідеологія направлена на вирішення проблем всього суспільства (соціуму), а націонал-соціалізм – вирішення проблем не суспільства, зокрема Українського народу, а української нації (повновладдя української нації, Україна для українців, і тому подібне). З недавньої історії відомо, що прихід до державної влади у Німеччині націонал-соціалістів призвів до Другої світової війни.
Звичайно, кожна політична сила по-своєму бачить майбутнє. Але хто з них більш правий? За кого голосувати громадянам?
Точна і впевнена відповідь на ці питання є. А саме - основним і об’єктивним критерієм оцінки реальної діяльності і передвиборчих програм кандидатів у депутати і політичних партій є Конституція і закони України. Саме вони визначають загальноприйнятні державні цілі і методи їх досягнення. Треба лише їх знати і порівняти з діяльністю партій. І все встає на свої місця. При цьому викликає подив те, що представники засобів масової інформації це свідомо чи несвідомо не помічають.
У Конституції України жодного разу не згадується побудова ліберальної держави. Навпаки, мова йде про соціальну державу, яка вирішує проблеми соціуму, тобто всіх людей у державі, а не сильніших і багатших.
Так за кого треба голосувати, шановний громадянине?

Кандидат у народні депутати від СПУ Луговський Ю.Ф.
24.09.2012 р.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.