Неочікувана відповідь

27 вересня 2012, 14:56
Власник сторінки
0
529

Чи така вже погана наша влада, як її малюють?

Мабуть я не є єдиною людиною, яка відгукнулась на заклик звертатись до органів влади та депутатського корпусу у зв'язку з загрозою впровадження "наклепницького" закону. За першою запропонованою у ЗМІ адресою  - до АП - надіслав відповідного електронного листа. Неочікувано звідти отримав відповідь, яку нижче додаю повністю. Можливо читачам Корра.. буде цікаво з нею ознайомитись, та й можливо отримати деяку уяву про роботу державного апарату.

М.ЛЕВИЦЬКОМУ

 Шановний пане Левицький!

Головним управлінням забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України (далі – Головне управління) розглянуто Ваш лист, який надійшов 26 січня 2012 року на адресу електронної пошти vidkrytist@apu.gov.ua стосовно розгляду Верховною Радою України законопроекту 11013 «Про внесення змін до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)».

Повідомляємо, що Ваш лист не може розглядатися як запит на інформацію згідно із ч.1 статті 19 Закону України "Про доступ до публічної інформації" від 13 січня 2011 року, що визначає "…запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні".

Звертаємо Вашу увагу, що для зручності оформлення запитів на отримання доступу до публічної інформації Головним управлінням розроблено спеціальні інструкції та форми, з якими можна ознайомитися на веб-сторінці офіційного інтернет-представництва Президента України (http://www.president.gov.ua/content/pub_info.html).

Будь-ласка, враховуйте їх при оформленні запитів на інформацію.

За змістом Ваш лист є зверненням громадян. Проте, згідно зі статтею 5 Закону України "Про звернення громадян", такі листи мають бути подані в письмовій формі. Цей Закон не передбачає листування електронною поштою.

Ви маєте право надіслати листа до Управління з питань звернень громадян Адміністрації Президента України, виклавши суть звернення в письмовій формі з дотриманням норм статті 5 зазначеного Закону (підпис, дата, зворотна поштова адреса), за адресою: 01220, м Київ, вул. Банкова, 11, Управління з питань звернень громадян Адміністрації Президента України.

 

В той же час, звертаємо Вашу увагу, що відповідно до статті 6 Конституції України органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах. Відповідно до статті 75 Конституції, розгляд та прийняття законів України є виключною компетенцією єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України.

По суті Вашого питання інформую, що 24 вересня під час засідання Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів було ухвалено звернення до народних депутатів України з пропозицією скасувати результати голосування в першому читанні за законопроект щодо криміналізації відповідальності за наклеп. Представники Адміністрації Президента УкраїниЮ, які є членами МРГ проголосували за таке звернення до Верховної Ради України.

http://www.facebook.com/notes/%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0-open-dialogue/%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%97-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%96%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D1%80-%D0%B7%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B8-%D0%B7-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5/446816438694356

«Свобода слова є й залишиться однією з найважливіших складових розбудови України як сучасної демократичної держави. Прийняття проекту Закону за основу викликало багато заяв як усередині країни, так і за кордоном. Наша ціль дуже проста - обговорити запропоновані до Кримінального кодексу зміни і внести пропозиції, в яких зацікавлене журналістське середовище. Президент України неодноразово наголошував, що свобода слова - дуже важливий чинник на шляху розвитку України як демократичної держави», - заявила під час засідання МРГ Прес-секретар Президента України Дарія Чепак.

http://www.president.gov.ua/news/25430.html?PrintVersion

Президент України Віктор Янукович відповідаючи на запитання журналістів зазначив, що він вітає відкликання зазначеного законопроекту його автором з Верховної Ради України. За словами Глави держави, влада має законодавчо забезпечувати умови, необхідні для нормальної роботи ЗМІ. «Журавський не випадково прийняв рішення про відкликання. Він почув мою точку зору, точку зору своїх однопартійців. Такі рішення приймати поспіхом не можна», - сказав Президент України.

Глава держави наголосив на необхідності уважного підходу до підготовки будь-яких законів - і особливо тих, що стосуються виконання зобов’язань України перед Радою Європи. На переконання Президента, подібні закони мають отримувати в тому числі оцінку європейських експертів. «Якщо ми говоримо, що створюємо для журналістів, для ЗМІ всі умови, а робимо навпаки - цього ніхто не зрозуміє», - сказав Віктор Янукович.

http://www.president.gov.ua/news/25524.html?PrintVersion

Дякуємо за Ваш лист.

З повагою

 Керівник Головного управління

забезпечення доступу до публічної інформації    

        Адміністрації Президента України                                            Д.Іванеско

 

Будемо об'єктивні. Якщо відкинути несуттєві докори у недотриманні бюрократичних правил, то зміст відповіді - цілком слушний. Здається наша "антинародна влада" все ж таки здатна прислухатись до громадської думки...! Це треба вітати!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Адміністрація Президента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.