Я – політичний біженець з «Української правди» :)

30 вересня 2012, 23:09
Власник сторінки
0
799
Я – політичний біженець з «Української правди» :)

Альона Притула цензурує блоги на "Українській правді", виходячи зі своїх бізнес-інтересів

Як незалежний кандидат в депутати я купив власний передвиборчий блог на «Українській правді»: уклав з ПП «Українська правда» угоду, яку підписала його власник та головний редактор Альона Притула. Гроші сплатив з рахунку власного передвиборчого фонду.

Встиг розмістити чотири записи, які поки що доступні на «УП»:

Перший - про перспективи визнання виборів в Україні невільними.

Другий - про неминучість застосування до правлячого режиму санкцій.

Третій - про особливості українського адміністративного судочинства.

Четвертий - про підкуп виборців провладними кандидатами.

Далі мали бути ще матеріали про судові процеси, якими очолюване мною адвокатське об’єднання «Український адвокат» фіксує порушення виборчого законодавства та прав на цих виборах.

Альону Притулу я одразу письмово попередив про мету мого блогу та претензії до «УП»:

«Серед інших тем я спробую почати дискусію (а не сварку) про значиму та вагому участь журналістів та власників ЗМІ в побудові авторитаризму в Україні. Історія любить символи. Не даремно, на мою думку, обличчям нинішньої "боротьби за Свободу слова" став Княжицький, який з власних корисливих міркувань в справді переломному 2004 році публічно, на спеціально скликаній прес-конференції, намагався переконати суспільство, що протести журналістів 5-го каналу - інспірація Порошенка в боротьбі з конкурентами.»

«Я не намагаюсь моралізувати, я хочу публічної суспільної дискусії, а чи не є причиною всіх цих неподобств те, що українська журналістика (вся, а не тільки прорежимна) пречудово вписана в існуючу систему правовідносин, які в свою чергу небезпечні для суспільства

 «"УП" порушує вимоги виборчого законодавства, поставивши кандидатів у відчутно різні умови, а саме - чітке та однозначне застосування закону, зокрема і в частині рівності можливостей всіх без виключення кандидатів, - безальтернативна умова вільних виборів. Навіщо Вашому ЗМІ ставати в ряд тих, хто робить ці вибори в Україні невільними та недемократичними?»

Вважаючи стягнення платні за політичну агітацію справедливим, я запропонував «Українській правді» виставити до оплати всім кандидатам-блогерам рахунки.

Природно для Альони Притули, що відповідь мені вона так і не надіслала. Тоді я подав позов з наступними вимогами:

«1. Визнати протиправними та такими, що порушують виборче законодавство та рівність  прав  і  можливостей  кандидата у депутати Дідовця Ю.В. дії ПП «Українська правда» в частині встановлення нерівних умов щодо розміщення його агітаційних матеріалів в порівнянні з агітаційними матеріалами інших кандидатів в депутати в електронному ЗМІ «Українська правда».

2. Зобов’язати ПП «Українська правда» звернутись за оплатою розміщення агітаційних матеріалів до всіх кандидатів в депутати, шляхом виставлення рахунків до оплати всім кандидатам в депутати, що розміщували свої публікації в період виборчого процесу в електронному ЗМІ «Українська правда» з розрахунку 1600 гривень за публікацію.»

Суд я виграв. «Українська правда» зобов’язана виставити рахунки своїм 36 блогерам-кандидатам за майже 200 записів під час виборчої кампанії (а ще ж не фінал). Тобто я допоміг «Українській правді» законно заробити коло 500 000 гривень. Але це чомусь тільки засмутило власницю «Української правди».

Отримавши від суду повідомлення про поданий мною позов, Альона Притула прислала мені на мій особистий телефонний номер смс такого змісту: «Гражданин Дидовец. Я закрываю ваш блог за нарушение авторских прав. В ваших блогах опубликовано фото без разрешения автора. Это предусмотрено нашим договором. Завтра я напишу блог – осторожно «юристы». Удачи вам на выборах. Вы, однако, редкий козел. Но неумный. Алена

Мій доступ до оплаченого мною блогу з того моменту заблоковано ПП «Українська правда». Альона Притула продовжує користуватись моїми власними грошима, отриманими від мене за можливість здійснювати на «Українській правді» політичну агітацію. Мої права порушено. Притула втрутилась у виборчий процес найбрутальнішим способом.

Одна зі «знакових» борчинь за Свободу слова в Україні, а за сумісництвом медіа-магнат (як на українські мірки – я без сарказму) затикає (власноручно, навіть не через бандитів, «правоохоронців», чиновників чи підлеглих клерків) рот блогеру – незалежному кандидатові з надуманих підстав через те, що він довів порушення своїх прав підприємством-ЗМІ, яке повністю їй належить! Схоже - це кінець Свободи слова в усіх ЗМІ в Україні.

Претензії щодо порушення моїх прав Альона Притула отримала 19.09.12 року. Судовий спір з «Українською правдою» триває з 24.09.12 року. За 12-ть днів цей «незалежний» та «об’єктивний» ЗМІ навіть словом не обмовився про процес чи спір. Чекають поки Альона Притула придумає свій блог «Осторожно «юристи»? Чи це просто не достатній інформаційний привід для «УП»?

адвокат, кандидат в депутати,             Юрій Дідовець

didovets2012@ukr.net                                                                             тел. 0504623098

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: цензура,Притула,Українська Православна Церква,вибори -2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.