Як ОВК №97 незаконно усуває членів ДВК від опозиційних сил (ВІДЕО)

01 жовтня 2012, 20:40
Власник сторінки
Народний депутат України
0
877

Секретар ОВК округу 97 Максим Сіданіч сховав документи комісії у власному автомобілі й відмовився їх надавати членам ОВК.

У ці дні відбувались перші засідання ДВК по округу 97. Маємо проблему коли наших членів ДВК та членів ДВК від "Батьківщини", "Свободи", КУН та інших опозиційних учасників виборів не повідомляли про проведення першого засідання комісії. Неявка члена на перше засідання та відповідне неприйняття присяги формально може бути підставою для виключення відповідного члена комісії.

Є вже прецеденти коли голову комісії від "Батьківщини" просто "замінили" на голову від іншої партії! При цьому є дві постанови ОВК, які протирічать одна одній (першою затверджено склад ДВК та вказано, що голова від "Батьківщини", а другою проведена заміна в складі ДВК, при чому вказано, що змінюється голова, який начебто раніше був від "Рідної Вітчизни"). Цікаво, що нова голова сказала, що отримала постанову вчора в ОВК о 12:30, і це при тому, що ОВК вчора (у неділю) не працювала, і під дверима ОВК цілодобово чергують наші активісти, і там нікого не було. У мене таке враження, що "справжнє" приміщення ОВК знаходиться на вул. Київській, 298 - в штабі Партії Регіонів, і вони звідтіля беруть усі ці "постанови".

До речі, сьогодні зранку було засідання ОВК, де одним з найважливіших питань, що розглядалися, було виключення  членів ДВК за неявку і нескладання присяги. І таких було 50 клопотань від голів ДВК. Проблема в тому, що провладні голови ДВК просто не сповіщували членів комісії від опозиційних партій.

Члени ОВК поцікавився у секретаря комісії Максима Сіданіча, чи зареєстрували у журналі ці клопотання. Сіданіч сказав, що ні, не зареєстровані, після чого голова терміново оголосив перерву на кілька годин. Потім Сіданіч взяв журнал для того, щоб зареєструвати клопотання. Моя довірена особа Роман Сімутін пояснив йому, що той не має права реєструвати ці документи, тому що  він не відповідає за ведення журналу.

Розуміючи, що його схопили на гарячому, Сіданіч взяв документи, побіг до свого автомобіля і там сховав їх. Роман Сімутін з уповноваженим від "Батьківщини" Сергієм Батюком заблокували автомобіль та викликали міліцію. Коли приїхали правоохоронці, Сіданіч добровільно віддав документи для огляду. За словами Романа Сімутіна, йому здалося, що підписи членів підробленні, бо практично всі написані одним почерком; близько 50 подань одним шрифтом, надруковані на одному принтері, з однаковим текстом. Не дивлячись на те, що моя довірена особа вимагала, щоб документи були вилучені для проведення експертизи і необхідних слідчих дій, їх повернули голові ОВК. І я не виключаю, що завтра їх знову внесуть на засідання.  

На відео видно, як Сіданіч сховав документи ОВК в автомобіль, і відмовлявся надати їх членам комісії.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.