У Бродах на Львівщині школярі навчалися "пілотувати" бойові вертольоти

15 жовтня 2012, 11:53
Власник сторінки
0
218
У Бродах на Львівщині школярі навчалися  пілотувати  бойові вертольоти

Понад тридцять старшокласників змогли не лише поспілкуватися із екіпажами бойових та транспортних вертольотів, але й самі відчути себе у якості пілотів бойових машин.

Виїзна редакція Центрального друкованого органу Міністерства оборони України спільно із офіцерами Регіонального медіа-центру МО України ознайомилася з бойовим життям військових частин, які дислокуються на теренах Бродівщини, зустрілися із представниками місцевої влади та органів самоврядування, а також зробили свій внесок у популяризацію військової служби та військово-патріотичного виховання молоді.
Зокрема, завдяки сприянню військових журналістів, командування 3-го окремого полку армійської авіації Сухопутних військ ЗС України влаштувало для учнів бродівських загальноосвітніх закладів екскурсію на летовище. Понад тридцять старшокласників змогли не лише поспілкуватися із екіпажами бойових та транспортних вертольотів, але й самі відчути себе у якості пілотів бойових машин. Допомогли їм у цьому досвідчені офіцери-вертолітники, неодноразові учасники миротворчих місій у Ліберії та Сьєра-Леоне командир ланки майор Едуард Загурський та начальник штабу ескадрильї майор Олег Старченко.
– Наша бойова техніка унікальна у своєму класі, – розповідає майор Едуард Загурський. – Це й ударний вертоліт Мі-24, за класифікацією НАТО він має індекс «Hind», тобто «Лань», й багатоцільовий вертоліт Мі-8. Не зважаючи на те, що обидві моделі були розроблені та прийняті на озброєння у радянські часи, вони до сих пір займають одні з провідних позицій серед військових гвинтокрилих машин. А вертоліт Мі-8, до слова, став ще й наймасовішим дводвигунним вертольотом у історії військової авіації. Приємно, що молодь виявляє зацікавленість до нашої професії та до військової техніки українських повітряних сил.
Упродовж декількох годин бойові пілоти провели детальне ознайомлення школярів із будовою та озброєнням бойових машин, розповіли про інфраструктуру та функціонування наземних служб аеродрому. Ну й, звичайно, надали можливість будь-кому із хлопців та дівчат зробити фотографію у пілотському кріслі.
– Не щодня нинішній молоді випадає нагода відвідати військову частину, а тим більше – оглянути бойові вертольоти, – відзначив викладач предмету «Основи захисту Вітчизни» Валентин Матвійчук. – Однак, зацікавленість юнаків у професії військового в нашому гарнізоні є. За останні роки збільшилася кількість хлопців, які після завершення школи йдуть до війська на строкову військову службу, або вступають на навчання до військових ВНЗ. Зокрема, лише цього року успішно склали вступні іспити до Харківського університету Повітряних Сил ім. Кожедуба близько 10 юних бродівчан.
Також цього дня, у рамках інформаційної акції центрального друкованого органу МО України відбулася зустріч військового керівництва Бродівського гарнізону та посадовців органів державної влади і місцевого самоврядування.
Завершилася акція концертною програмою у якій взяв участь славетний бродівчанин, багаторічний учасник легендарного етногурту «Ватра» Народний артист України Мар’ян Васильович Шуневич.

підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.